Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž v Jihlavě se nebál sednout za volant s téměř dvěma promile. Navíc se zákazem řízení

Ze spáchání hned dvou trestných činů je podezřelý pětatřicetiletý muž, kterého policisté přistihli v Jihlavě při řízení vozidla opilého a navíc, i když to má na pět a půl roku zakázáno.

Zákaz řízení mu uvedený muž od letošního dubna, za volant podle nařízení soudu nesmí sednout pět a půl roku. „Ve čtvrtek 5. října muž i přesto jel s vozidlem Peugeot před třetí hodinou v noci ve směru od ulice S. K. Neumanna na ulici Halasova, kde automobil zastavila policejní hlídka. Policisté provedli kontrolu a zjistili, že za volantem sedí muž, který je zjevně značně opilý. U řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,92 promile alkoholu,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Také další dvě zkoušky u pětatřicetiletého řidiče byly pozitivní s hodnotami kolem dvou promile alkoholu v dechu. Policisté muži zakázali v jízdě pokračovat. „Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté dále prověřují,“ uzavírá výčtem trestných činů Kroutilová.

Štítky alkohol, řidič, kontrola, zákaz, policie, Jihlava, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jihlavě se nebál sednout za volant s téměř dvěma promile. Navíc se zákazem řízení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.