Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policisté zadrželi výtržníka, který nastříkal „pepřák“ do autobusu. Poté ještě napadl řidiče

Nebezpečným třiatřicetiletým výtržníkem se museli ve čtvrtek 14. září zabývat policisté v Moravských Budějovicích. Do autobusu totiž nastříkal pepřový sprej a poté ještě fyzicky napadl řidiče.

Případ pro policisty začal, když přijali před devátou hodinou dopoledne oznámení o napadení na autobusovém nádraží na ulici Pražská. Podezřelý muž měl podle oznámení nastříkat do autobusu pepřový sprej, poté z místa odešel a cestou ještě napadl dalšího řidiče. „Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Na základě získaného popisu policisté podezřelého muže v lokalitě rychle vypátrali a zajistili ho. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Policisté zajistili také pepřový sprej, který měl třiatřicetiletý muž z Jemnicka u sebe,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Postupným vyšetřováním policisté zjistili, že zmiňovaný třiatřicetiletý muž šel kolem autobusu, ve kterém se v tu dobu nacházel řidič. Několikrát stříkl pepřový sprej na boční stranu autobusu na sklo a poté jej stříkl i dovnitř otevřeným větracím oknem. Řidič, který se látky nadýchal a v důsledku toho měl zdravotní obtíže, z autobusu vystoupil.

„Podezřelý muž pokračoval v agresivním jednání ještě na sousední zastávce, kde doběhl k dalšímu řidiči autobusu, kterého chtěl fyzicky napadnout, ten ho ale odstrčil. Poté agresivní muž odešel a na místo byla přivolána policejní hlídka, která muže dopadla,“ pokračuje v popisu případu Kroutilová.

Policisté muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Na místo dorazili také hasiči, aby zajistili pepřový sprej.

„Na základě shromážděných důkazů policisté třiatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ uzavírá Kroutilová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky sprej, výtržnictví, autobus, řidič, policie, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi výtržníka, který nastříkal „pepřák“ do autobusu. Poté ještě napadl řidiče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.