Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Sedmadvacetiletý podvodník obchodoval s mobily. Napálit se nechali také lidé z Vysočiny

Také několik lidí na Vysočině podvedl sedmadvacetiletý muž z Olomoucka, který nabízel ke koupi na internetu mobilní telefon. Necelá desítka lidí o nabídku projevila zájem, zboží zaplatila, ale telefonu se nedočkala. Obviněný muž si přišel celkem na více než sto tisíc korun.

Nabídku na prodej mobilního telefonu zveřejnil sedmadvacetiletý muž na konci minulého roku na internetovém portálu, kde vystupoval jako zástupce společnosti obchodující s mobilními telefony. „Nabízený telefon ale ve skutečnosti neměl v úmyslu zájemcům ani po zaplacení dodat a peníze od nich vylákal podvodně s cílem získat finanční prospěch pro sebe. Postupně ho kontaktovalo celkem devět osob z různých míst České republiky, včetně Vysočiny, které projevily o koupi nabízeného mobilního telefonu zájem. Muž si nechal zaslat peníze od zájemců na účet, kdy ve všech případech se jednalo o finanční částku přes deset tisíc korun,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Slibovaný telefon ale kupujícím po zaplacení nedodal, navíc zcela přestal komunikovat a nebyl k zastižení. Jedna z podvedených žen přišla o bezmála třicet tisíc korun, protože si u muže objednala hned dva telefony.

„Po přijetí trestního oznámení začali případ prověřovat policisté. Zjistili totožnost podezřelého muže, provedli rozsáhlé šetření a shromáždili důkazní prostředky. Na základě výsledku prověřování poté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu podvodu. Případ policisté dále vyšetřují. Vzhledem k výši škody, která přesáhla sto tisíc korun, hrozí obviněnému muži za trestný čin přísnější postih, a to trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavírá policejní mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky podvodník, portál, zákazníci, vězení, Kraj Vysočina, mobilní telefon, Olomoucký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmadvacetiletý podvodník obchodoval s mobily. Napálit se nechali také lidé z Vysočiny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.