Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dvacetiletá opilá žena v Polné kousla policistu do ruky. Posedí si až čtyři roky ve vězení

Jihlavští policisté museli ve čtvrtek 27. července řešit netradiční případ. Dvacetiletá opilá žena se v Polné na Jihlavsku chovala velmi agresivně a dokonce pokousala zasahujícího policistu, který na místo přijel na základně telefonátu na lince 158.

K oznámení došlo ve večerních hodinách, a to v tom smyslu, že se v  jednom z polenských bytů nachází opilá dvacetiletá žena a chová se značně vulgárně a je agresivní. Na místo se tedy vydala policejní hlídka.

Po příjezdu policistů se žena uklidnila a její příbuzní se zaručili, že na ni dohlédnou. „Během krátké doby ale přijali policisté další oznámení, tentokrát se opilá žena přesunula na ulici před dům, kde se chovala nevhodně, velmi hlučně a vulgárně pokřikovala. Do lokality opět vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policistů již žena na ulici nebyla, byla v bytě svých příbuzných. Opilá a značně agresivní dvacetiletá žena odmítala s hlídkou spolupracovat a nereagovala ani na opakované výzvy policistů, aby svého protiprávního jednání zanechala. Policisté se snažili agresivní ženu zajistit a přiložit jí pouta,“ říká k případu dvacetileté výtržnice Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Tomu se ale opilá žena aktivně bránila a jednoho z policistů kousla do ruky. Navíc se snažil policistům v  zajištění ženy bránit ještě další opilý muž, který se v tu dobu v bytě nacházel. Policisté mladou ženu zajistili a odvezli ji na vystřízlivění na jihlavskou záchytku. Při dechové zkoušce byla ženě naměřena hodnota 1,68 promile alkoholu. Zranění policisty si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Policisté zajistili také opilého muže, kterému při dechové zkoušce naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu, rovněž on skončil na protialkoholní záchytné stanici.

Přestupek proti veřejnému pořádku 

Po vystřízlivění byla žena odvezena na policejní oddělení. „Dvacetiletá žena z Jihlavska byla obviněna ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, kdy násilí bylo užito v úmyslu působit na výkon pravomoci policisty,“ řekl. Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byla obviněná žena z policejního oddělení propuštěna.

„Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uzavírá Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Dvacetiletá žena je podezřelá ještě ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, i ten policisté dále šetří. Ze spáchání stejného přestupku je podezřelý také osmadvacetiletý muž, i tento přestupek policisté dále prošetřují.

Štítky výtržnice, alkohol, Polná, napadení, policista, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletá opilá žena v Polné kousla policistu do ruky. Posedí si až čtyři roky ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.