Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdrogovaný řidič vysypal dnes ráno na dálnici D1 náklad vína

Ve čtvrtek 6. července se krátce po šesté hodině ranní na dálnici D1 odehrála dopravní nehoda. Osmačtyřicetiletý řidič plně naloženého nákladního vozidla projížděl po dálnici ve směru na Prahu, když poškodil návěs, ohrozil ostatní účastníky dopravního provozu, přesto byl zastaven až policejní hlídkou. Ta při kontrola odhalila přítomnost drog v těle řidiče.

Jak vyplynulo z prověření a kontroly tachografu vozidla jízdu řidič započal 5. července krátce před půlnocí na blíže nezjištěném místě v Maďarsku a poté projížděl přes Slovensko do České republiky.

Na 142,7 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu se kolem šesté hodiny ranní  plně nevěnoval řízení vozidla a s jízdní  soupravou vyjel na pravou stranu mimo pozemní komunikaci, kde nejdříve poškodil dopravní značení a poté 15 metrů odvodňovacího žlabu a 30 metrů travnatého porostu.

Nákladní souprava se vlivem toho naklonila na levou stranu a došlo k protrhnutí levé boční stěny. Poté se prolomily levé boční nosníky návěsu a převážený náklad krabicového vína se postupně vysypal na těleso dálnice, kde vytvořil překážku v silničním provozu. Řidič soupravy ale bez zastavení z místa dopravní nehody v jízdě pokračoval dál, přestože poškozená konstrukce levého boku návěsu výrazně přesahovala obrysy vozidla.

V úsecích dálnice mezi 141 - 134 kilometrem a 119 - 112 kilometrem projížděl po dálnici, kde je jízda převedena do jednoho jízdního pásu a provoz je veden v obou směrech, čímž bezprostředně ohrožoval větší počet osob cestujících v protijedoucích vozidlech. Na 111. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu poškozenou jízdní soupravu zastavila policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov.

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů a poté provedení dechové zkoušky a k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška byla negativní, ale provedený test na drogy měl pozitivní výsledek na látku obsahující amfetamin a metamfetamin. Řidič odmítl lékařské vyšetření a odběr tělních tekutin za účelem odborného zkoumání ovlivnění nezjištěnou látkou.

Policisté řidiče zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody v trvání až pěti let.

Následkem dopravní nehody musel být na dálnici D1 ve čtvrtek ráno zastaven na nezbytně nutnou dobu provoz ve směru na Prahu, neboť na dálnici zůstaly rozházené palety s převáženými krabicemi s vínem. Po zhruba dvou hodinách byl obnoven provoz v jednom jízdním pruhu.  Při dopravní nehodě vznikla škoda v celkové výši 270 tisíc korun.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, Dálnice D1, víno, Praha, dopravní nehoda, Česko, Maďarsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič vysypal dnes ráno na dálnici D1 náklad vína | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.