Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Udavačům začínají žně. Protikuřácký zákon v lidech probouzí nutkání stěžovat si

O protikuřáckém zákoně se vedou debaty už nějakou dobu. Nyní po začátku platnosti můžeme krásně pozorovat charakter české společnosti. Doba totiž opět začíná přát udavačům.

Osobně bych protikuřácký zákon nemusel vůbec řešit a stačilo by nad tím mávnout rukou. Jsem nekuřák a proto by mi posezení ve „voňavé“ hospodě jenom prospělo. Dále bych mohl argumentovat tím, že ve světě podobný zákon už dávno platí a lidé si na něj zvykli bez problémů. Tak proč by to nemohlo fungovat i u nás? To je právě ten problém. Jsme v Česku. Udavačství tady patří téměř k národnímu sportu.

Po EET přichází na řadu kuřáci

Po spuštění webu, kde mohli spořádaní občané nahlašovat podniky, které jim nevydaly účtenku, přicházejí další žně v podobě telefonátů policii. Internetové udavačské stránky, o kterých údajně Andrej Babiš neměl ani páru, dostaly tvrdý direkt a finanční správa je nakonec stáhla. Za krátkou dobu, co byly spuštěné, byly však zahlcené stížnostmi od občanů. Ti uronili slzu a čekali na další možnost, kdy by mohli vzít spravedlnost do svých rukou. Dočkali se. S příchodem protikuřáckého zákona opět ožili a s trochou nadsázky policisté nestíhali během jednoho dne zvedat telefony. Většina si stěžovala na rušení nočního klidu a na dým stoupající do jejich oken. Našli se však lidé, kteří neváhali zvednout mobil a zavolat „Státní bezpečnost“, že v hospodě, kde právě sedí, se kouří.

Pořádek musí být

Zákony se mají přece dodržovat. S tím naprosto souhlasím. Někdy je ale potřeba používat selský rozum a nevolat při každém náznaku muže nebo ženy zákona. Nová vyhláška je teprve v plenkách a někteří hospodští si zatím ani nejsou jistí, kde všude se kouřit smí a nesmí. Až si všechno sedne a kuřáci si zvyknou na nové podmínky, tak snad počet stížností klesne a boj mezi milovníky tabáku a nekuřáky uhasne. Teď ještě uzákonit zákaz kouření na hradě a všechno bude v pořádku. Jak by řekl major Terazky z Černých Baronů: „Kazeň musí být, tak je to správne.“

Autoři | Foto pexels.com

Štítky cigarety, kouření, stížnosti, komentář, Andrej Babiš, Česko, Státní bezpečnost, EET

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Udavačům začínají žně. Protikuřácký zákon v lidech probouzí nutkání stěžovat si | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.