Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Distributor pervitinu najížděl autem na zasahující policisty. Snažil se je vytlačit ze silnice

Kriminalisté zadrželi čtyřicetiletého muže, který podle nich na Třebíčsku distribuoval pervitin. Při zákroku najížděl s automobilem do policejních aut a snažil se ujet. Muž, který byl opakovaně soudně trestán, skončil ve vazbě. Je obžalován z výroby drog a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let, sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž byl zadržen minulý týden v nočních hodinách poblíž Jinošova. „Na výzvy k zastavení řidič nereagoval a místo toho se snažil ujet. Při jízdě strhával řízení do protisměru tak, aby ho policejní auta nemohla předjet.  Ve vysoké rychlosti do nich najížděl a snažil se je vytlačit ze silnice,“ uvedla mluvčí. V autě muž převážel desítky gramů drogy. U sebe měl také plynovou pistoli, kterou kriminalisté zajistili. Další drogy byly zajištěny při domovní prohlídce v jeho bytě v Třebíči.

Obviněný muž podle policie distribuoval pervitin lidem v Třebíči i na jiných místech v ČR. Drogy prodával, nabízel a někdy daroval. Pervitin poskytoval dalším lidem přibližně od loňského podzimu. Muž byl v minulosti již více než desetkrát soudně trestán. Naposledy byl za drogovou trestnou činnost odsouzen v roce 2011 k nepodmíněnému čtyřletému trestu odnětí svobody. Kriminalisté případ dále vyšetřují.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky metamfetamin, droga, okres Třebíč, Třebíč, Jinošov, silnice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Distributor pervitinu najížděl autem na zasahující policisty. Snažil se je vytlačit ze silnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.