Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž choval dva levharty přes uložený zákaz. Navíc žili ve špatných podmínkách

Jednapadesátiletý muž v době od konce loňského roku do začátku letošního dubna v jedné z obcí na Pelhřimovsku bez příslušného povolení choval dva levharty, kteří jsou zařazeni v kategorii chovu zvířat vyžadující speciální péči. Nyní se tímto případem zabývají pelhřimovští kriminalisté.

Chov zvířat spadající do této kategorie byl muži odborem životního prostředí zakázán v září loňského roku, a to na dobu pěti let. „Muž je obviněn z toho, že přes uložený zákaz levharty choval, a mařil tak výkon úředního rozhodnutí,“ uvedl Martin Petrák, vedoucí oddělení hospodářské kriminality. Za takový trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Při prověřování případu dále kriminalisté zjistili, že muž se mohl dopustit dalšího protiprávního jednání, a to jak při chovu levhartů, tak při chovu jelení zvěře. Prověřováním vyšlo najevo, že muž levharty choval v neodpovídajících životních podmínkách. Dále v jeho chovu jelení zvěře došlo v loňském roce k úhynu dvou kusů, a to jelena a laně. „Na základě znaleckých posudků kriminalisté zjistili, že k úhynu této zvěře došlo v důsledku zanedbání péče o ni. Vzhledem k tomu, že muž se svým jednáním mohl dopustit týrání zvířat, a naplnit tak znaky protiprávního jednání podle zákona na ochranu zvířat proti týrání, policejní komisař odevzdal projednání tohoto přestupkového jednání k příslušnému odboru životního prostředí,“ říká k případu na Pelhřimovsku Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže z Pelhřimovska, který je obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Po skončení vyšetřování podal policejní komisař státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. Dále je muž podezřelý ze spáchání dalšího protiprávního jednání, a to z přestupku na úseku ochrany zvířat proti týrání,“ uzavírá Miláčková.

Foto pixabay.com

Štítky okres Pelhřimov, protiprávní jednání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž choval dva levharty přes uložený zákaz. Navíc žili ve špatných podmínkách | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.