Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Opilý muž v Jihlavě ukradl čokoládu a sýr. Napadl ochranku, plival po lidech a snažil se utéct

Krádež zboží v jihlavském obchodním domě v Kollárově ulici, napadení pracovníků ostrahy a následný pokus o útěk s kradenými věcmi má na svědomí dvaatřicetiletý muž ze Znojemska. Ke krádeži došlo v neděli 30. dubna před 19. hodinou, muž byl značně opilý.

Opilému muži se zalíbila čokoláda a sýr v hodnotě necelých 150 korun, které uschoval za pas kalhot. Pokladní zónou prošel, aniž by zaplatil, poté se ho snažili zastavit dva pracovníci ostrahy. „Podezřelý muž ve snaze s odcizeným zbožím obchod i tak opustit, nejprve fyzicky napadl jednoho člena ostrahy, a když se ho oba snažili zajistit, pokusil se ještě jednoho z nich udeřit a druhého kopnout. Zpacifikovat agresivního opilého muže pracovníkům ostrahy pomohl jeden ze zákazníků obchodu,“ dodává Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

I nadále dvaatřicetiletý muž lidi ve svém okolí slovně napadal, vyhrožoval jim a plival po nich. Přivolaní policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,64 promile alkoholu. „Odcizené zboží převzala oprávněná osoba obchodního domu. Následující den, v pondělí 1. května, sdělil policejní inspektor dvaatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu krádeže. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ uzavírá Kroutilová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihlava, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž v Jihlavě ukradl čokoládu a sýr. Napadl ochranku, plival po lidech a snažil se utéct | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.