Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Jihlavští kriminalisté dopadli dealera pervitinu. Ve vězení si posedí až pět let

Jihlavští kriminalisté si na svůj účet mohou připsat další úspěch. Minulý týden dopadli muže, který do krajské Jihlavy přivážel pervitin. Za drogovou trestnou činnost hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let. Pervitin uvedený muž na Jihlavsko přivážel z jiných částí republiky, drogu poté distribuoval. K jeho dopadení došlo minulý týden, když jel jako spolujezdec v autě s nakoupeným pervitinem zpět do Jihlavy.

Řidičem automobilu byl muž, který řídit vozidla nesmí. Oba skončili v policejní cele. Při zásahu jihlavští kriminalisté spolupracovali se Speciální jednotkou Dukovany. „Muži jeli po desáté hodině večer s vozidlem Opel Vectra po silnici ve směru z Třebíče, zákrok proběhl v katastru obce Okříšky,“ přiblížil Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Řidičem automobilu byl muž, který má soudem uložený zákaz řízení vozidel, a to na necelých jedenáct let, za volant smí usednout až od druhé poloviny roku 2021. Jeho spolujezdec měl u sebe krystalickou látku, kterou vydal a kriminalisté ji zajistili. Oba muže policisté odvezli na oddělení policie do Jihlavy, kde byli umístěni do policejních cel. „Zajištěná krystalická látka byla zaslána na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy,“ dodává Jana Kroutilová, policejní mluvčí. Kromě auta policie udělala i domovní prohlídku v bytovém domě, kde jeden z mužů bydlí. Šlo o sklepní prostory.

 „Nalezli jsme předměty, zejména se jednalo o nářadí, u nichž vzniklo podezření, že pocházejí z trestné činnosti. Věci jsme zajistili,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.  

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání obou zadržených. „Sedmatřicetiletý muž z Jihlavy byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, druhý zadržený, šestatřicetiletý muž z Jihlavy, byl obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.  

Sedmatřicetiletý muž je obviněn z toho, že na různých místech republiky nakupoval pervitin. „Drogu vozil zejména z Třebíče, Žďáru nad Sázavou a Pardubicka,“ upřesnil komisař Radim Novák. Pervitin obviněný muž nakupoval nejméně od začátku letošního roku. Drogu dovážel do Jihlavy, kde část pervitinu distribuoval dalším lidem, kteří mu za něj platili.

Dále kriminalisté prověřovali původ věcí, které zajistili při domovní prohlídce ve sklepních prostorách bytového domu. U části nářadí zjistili, že se jedná o věci, které byly odcizeny při vloupáních do různých objektů. Nářadí kriminalisté po provedení všech nezbytných úkonů předali zpět jejich majitelům. „Případ dále vyšetřují, vyhodnocují stopy i získané informace a shromažďují další důkazy. Není vyloučené, že bude trestní stíhání obviněných mužů ještě rozšířeno,“ dodává Kroutilová.

Za drogovou trestnou činnost hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let. Druhý obviněný muž může být potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody. 

Foto Dominik Svoboda, Policie ČR

Štítky metamfetamin, Jihlava, kriminalita, trest odnětí svobody, okres Jihlava, Radim Novák, Třebíč, Dukovany, Opel Vectra, Okříšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihlavští kriminalisté dopadli dealera pervitinu. Ve vězení si posedí až pět let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.