Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Našel se muž, který v masce klauna v Jihlavě obtěžoval své okolí. Je jím osmnáctiletý mladík

V pátek 24. března jsme se na vás obrátili s prosbou při pátrání muže, který svým chováním obtěžoval kolemjdoucí v okolí. Na hlavě měl hororovou masku klauna a po vystoupení z auta, kde cestoval na místě spolujezdce, vyděsil děti hrající si na oploceném hřišti u jedné ze základních škol. Na zveřejněnou výzvu se přihlásilo několik občanů, kteří poskytli policistům důležité informace, na základě kterých poté spolujedoucího i řidiče vozidla vypátrali. Podezřelými ze spáchání trestného činu výtržnictví jsou dva osmnáctiletí muži.

K události došlo v pátek 17. března. Kolem jedné hodiny odpoledne přijeli k jedné z jihlavských základních škol v autě dva muži. Spolujedoucí z automobilu vystoupil, v masce klauna přišel s předmětem v ruce k oplocenému hřišti a vyděsil děti, které si tam v tuto dobu hrály. Poté muž nastoupil zpět do vozidla za řidičem a z místa společně odjeli.

„Následně přijali policisté oznámení a na místo vyjela policejní hlídka. Policisté provedli šetření a zjistili veškeré dostupné informace k podezřelému muži i automobilu, ve kterém odjel, a začali po něm ve městě pátrat,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.  

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Muž v masce na hlavě obtěžoval kolemjdoucí v centru Jihlavy. Hledá ho policie 

Případ policisté dále prověřovali a také vyhodnotili záznamy z kamer, ze kterých vyplynulo, že podezřelý muž se po městě ve vozidle pohyboval již v předchozí době. Při jízdě si nasazoval na hlavu masku.

„Policejní inspektor sdělil v sobotu oběma osmnáctiletým mužům podezření ze spáchání trestného činu. Mladý muž, který v masce děsil děti, je podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví, druhý mladík, který ho vozil v automobilu a masku mu půjčil, je podezřelý z přečinu výtržnictví spáchaného účastenstvím ve formě pomoci. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ dodává Kroutilová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky maska, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Našel se muž, který v masce klauna v Jihlavě obtěžoval své okolí. Je jím osmnáctiletý mladík | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.