Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Okradl seniorku a distribuoval drogy nezletilým. Dvacetiletému pachateli hrozí až pět let za mřížemi

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který se dopustil majetkové a drogové trestné činnosti. V obci na Třešťsku vloni okradl seniorku a dále distribuoval marihuanu. Drogy nabízel zejména v obci na Telčsku, a to nezletilým a mladistvým dětem. Dvacetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání tří trestných činů.

K okradení seniorky došlo na začátku loňského roku v obci na Třešťsku. Po 18. hodině přišel k rodinnému domu pachatel a zaklepal na okno. Šestaosmdesátiletou ženu, která otevřela, požádal o sklenici vody a ta neznámého muže v dobré víře pustila do domu. Pachatel však využil situace, v nestřežené chvíli prohledal místnost a odcizil peněženku s finanční hotovostí. Poté z domu odešel. Seniorka následně zjistila, že přišla o 60 tisíc korun.

Na základě intenzivní a vytrvalé práce se kriminalistům podařilo zjistit poznatky k muži, který byl ze spáchání činu podezřelý. Navíc prověřováním zjistili, že má kromě krádeže na svědomí ještě drogovou trestnou činnost. Jedná se ale o osobu, která mění místo svého pobytu a nezdržuje se v místě bydliště. Policisté začali po podezřelém muži pátrat. Na muže vydal státní zástupce souhlas se zadržením a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání, dopadnout se ho podařilo minulý týden. Policisté muže zadrželi a převezen byl na oddělení policie do Jihlavy, kde byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvacetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl npor. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán, za majetkovou trestnou činnost byl potrestán na konci roku 2014 k trestu obecně prospěšných prací, které doposud nevykonal.

Muž je kromě okradení seniorky, do jejíhož domu se za účelem zisku dostal za použití lsti, obviněn ještě z distribuce marihuany. Drogy nabízel dalším osobám na Telčsku, Třebíčsku a v Brně. Marihuanu poskytoval ke kouření dívkám a v jednom případě chlapci, kterým ještě nebylo osmnáct let, jednalo se o mladistvé a nezletilé. V jednom případě nabídl jedné z mladistvých dívek také pervitin.

Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky kriminalita, okres Třebíč, dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okradl seniorku a distribuoval drogy nezletilým. Dvacetiletému pachateli hrozí až pět let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.