Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Práci zdravotníkům a policistům v Jihlavě komplikovala opilá žena. Nadávala jim a snažila se vecpat do sanitky

Hned ze dvou trestných činů je podezřelá devětatřicetiletá žena z Jihlavska, která pod vlivem alkoholu napadala zdravotníky a policisty. Incident se stal v první polovině září v parku v jihlavské ulici Palackého.

„Po desáté hodině večer byli policisté přivoláni do parku, kde byly dvě opilé ženy, z nichž jedna byla ve stavu, který vyžadoval lékařskou péči. Zřejmě totiž předtím upadla a zranila se. Na místo mířila také zdravotnická záchranná služba. Po příjezdu čelila hlídka slovnímu útoku ze strany druhé opilé ženy. Křičela také na zdravotníky a snažila se zasahovat do péče poskytované její známé. Policisté agresivní ženě v jejím útočném jednání bránili, situaci zklidňovali a dávali jí výzvy, aby svého jednání zanechala,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Dodala, že opilá žena vyhazovala obsah své kabelky. Na zdravotníky znovu začala křičet, snažila se do nich strkat a dostat se do jejich vozidla. Policisté jí v jednání bránili a opakovaně ji vyzývali, aby agresivní chování ukončila.

„Žena i nadále pokračovala ve vulgaritách, násilném a nepředvídatelném chování, které vyústilo ve fyzické napadení jednoho z policistů. Policisté agresivní ženu zajistili, při dechové zkoušce jí naměřili hodnotu 1,84 promile alkoholu. Následně ji odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Ke zranění nedošlo,“ ujistila Kroutilová.

Druhou ženu, které je 44 let, zdravotníci převezli na vyšetření do nemocnice. Policisté agresivní ženě sdělili podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. „Případ řešili ve zkráceném přípravném řízení. Dále je žena podezřelá ze spáchání přestupků proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku,“ dodala Kroutilová závěrem.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Kaser | Zdroj Policie ČR

Štítky agresivita, policie, zdravotníci, IZS, alkohol, promile, pomoc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práci zdravotníkům a policistům v Jihlavě komplikovala opilá žena. Nadávala jim a snažila se vecpat do sanitky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.