Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mám strach o své dva sousedy, nereagují na zvonek ani bouchání, volala žena na linku 158

Jihlavské policisty zaměstnal ve čtvrtek 2. února telefonát od ženy, která dostala strach o své dva sousedy, které již delší dobu neviděla. Kolem jejich domu byl totiž již nějakou dobu neupravený sníh a na bouchání a zvonění nikdo nereagoval.

Žena na linku 158 zavolala po 11. hodině, policisté se ihned vydali na místo, kterým byla obec nedaleko Jihlavy. „Policisté zjistili, že je dům zamčený, na bouchání a zvonění u dveří nikdo nereagoval. Sníh v okolí domu nebyl upraven, ani nevykazoval známky toho, že by se zde někdo pohyboval, a sousedé ani jednoho z mužů již delší dobu neviděli, vznikla proto důvodná obava o jejich život a zdraví,“ popisuje důvody k obavám o život dvojice mužů Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Na místo byli povoláni také hasiči, kteří otevřeli dveře rodinného domu. V domě se netopilo a bylo zde velmi chladno. „Oba muži ve věku přes sedmdesát let byli v jedné z místností, byli při vědomí, značně podchlazení a nemohli se pohybovat,“ říká Kroutilová.

Oba muži byli poté převezeni na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté dům zkontrolovali, zabezpečili ho a klíče od něj si převzala oprávněná osoba.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dům, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mám strach o své dva sousedy, nereagují na zvonek ani bouchání, volala žena na linku 158 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.