Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

V Jihlavě ležel na zemi muž v křečích. Policisté neváhali a poskytli mu pomoc

Policisté Jakub Vala a Dana Salátová z oboru cizinecké policie pomohli muži středního věku, kterého v jihlavské ulici U Větrníku postihl epileptický záchvat. Zejména díky nim se muž dostal včas do péče doktorů.

Hlídka si ve čtvrtek 20. června po osmé hodině ranní všimla muže, který ležel na zemi a měl zřejmě poruchu vědomí. „Na první pohled bylo zřejmě, že u něho probíhají křeče celého těla. Proto hlídka zastavila v jeho blízkosti na jeho úrovni, zapnula výstražné světelné znamení a podala hlásnou službu na integrované operační středisko,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Strážci zákona u postiženého muže zjistili stav vědomí a stav vitálních funkcí. „Jelikož u muže stále probíhal epileptický záchvat, policisté tělo zajistili na místě v takové poloze, aby nedošlo k jeho dalšímu zranění,“ sdělila Čírtková.

Po několika minutách záchvat pominul, policisté proto zjistili další stav vědomí a dýchání muže. Ten měl odřeninu na levém lokti, stále ale byl ve zkolabovaném stavu a tak ho policisté uložili do stabilizované polohy na levém boku a do příjezdu záchranářů monitorovali jeho zdravotní stav. Následně asistovali záchranářům při transportu a identifikaci muže.

Muž dále mířil na urgentní příjem v jihlavské nemocnici. „Velice mě potěšilo, že naši policisté nebyli při výkonu služby lhostejní k tomu, co se děje kolem nich a že dokázali adekvátně zareagovat. A právě rychlá reakce a správně poskytnutá pomoc při každém zdravotním problému jsou pro záchranu člověka zásadní,“ uvedl nadřízený policistů Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky záchrana, epileptický záchvat, cizinecká policie, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě ležel na zemi muž v křečích. Policisté neváhali a poskytli mu pomoc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.