Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Mladík v podmínce bydlel měsíc v Jihlavě. Za tu dobu stihl desítkám lidí prodat nebo věnovat pervitin

Deset let ve vězení může strávit mladý muž, se kterým teď měla co do činění policie. Opakovaně totiž na různých místech Jihlavy distribuoval pervitin.

„V policejní cele skončil minulý týden muž, který si zřejmě myslel, že může dál pokračovat v páchání drogové trestné činnosti, i když byl v nedávné době odsouzen. Jihlavští kriminalisté ale nevěnují svou pozornost pouze pátrání po nových distributorech a výrobcích drog, ale dohlížejí také na to, aby v tom nepokračovali ti, kteří již mají za sebou drogovou minulost,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Řeč je o devatenáctiletém mladíkovi, kterého policejní hlídka zadržela na autobusovém nádraží v obci na Jindřichohradecku. A rovnou putoval do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání mladého muže. „Devatenáctiletý muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl za drogovou trestnou činnost letos na začátku jara odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2027. Krátce po svém odsouzení ale muž v drogové trestné činnosti pokračoval.

Jak dodává Kroutilová, tento mladík, který bydlí na Jindřichohradecku, ale přechodně bydlel v krajském městě Vysočiny, je obviněný z toho, že během dubna distribuoval lidem po Jihlavě pervitin. Drogu zákazníkům prodával, případně ji lidem předával zadarmo.

„Případ kriminalisté dále vyšetřují, obviněný muž je stíhán na svobodě. Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ vyčíslila Kroutilová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa | Zdroj Policie ČR

Štítky droga, recidivista, podmínka, droga, pervitin, dealer, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v podmínce bydlel měsíc v Jihlavě. Za tu dobu stihl desítkám lidí prodat nebo věnovat pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.