Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidič kamionu na dálnici zřejmě usnul za jízdy. Způsobil téměř milionovou škodu

Nehodu na sto dvacátém kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu řešili v pátek 31. května ráno policisté. Při nehodě kamionu museli zasahovat i hasiči z Velkého Meziříčí.

„Třiačtyřicetiletý řidič projížděl s jízdní soupravou složenou z tahače a návěsu v pravém jízdním pruhu. Při jízdě se plně nevěnoval řízení, kdy na krátkou dobu vlivem únavy zřejmě usnul,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vůz pak přejel vpravo na krajnici. V místě, kde nebyla krajová ocelová svodidla, se dostal na nezpevněnou krajnici a pokračoval ještě zhruba sto padesát metrů na úrovni odtokového žlabu a travnaté meze. „Při tom došlo k poškození nezpevněné krajnice a travnaté meze, poškození betonového odtokového žlabu a víka kanalizace, dále došlo k nárazu do krajových ocelových svodidel a dopravních značek,“ řekla Čírtková.

Z kamionu také tekl olej, který se dostal do podloží nezpevněné krajnice. Uniklé pohonné hmoty se pak podařilo zajistit hasičům.

Poškozené kamiony byly dva

Při nárazu do svodidel pak došlo k vymrštění blíže nezjištěného předmětu a to přímo do dalšího projíždějícího kamionu. „Došlo k nárazu nezjištěného předmětu do palivové nádrže umístěné na pravé straně tahače a k poškození a úniku motorové nafty. Řidič se soupravou přejel na zpevněnou krajnici, kde začal neprodleně zajišťovat místo poškození palivové nádrže, přesto došlo k částečnému zasažení životního prostředí - vsaku do podloží nezpevněné krajnice,“ informovala Čírtková.

Ke zranění osob nedošlo, alkohol při nehodě nehrál žádnou roli. Vysoká je ale výše škod, ta se vyšplhala na částku 950 tisíc korun. „Věc dopravní nehody vyřešili policisté s viníkem uložením pokuty v příkazním řízení,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto www.ceskedalnice.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky havárie, kamion, mikrospánek, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu na dálnici zřejmě usnul za jízdy. Způsobil téměř milionovou škodu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.