Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Muž z Jihlavy bezdůvodně napadl své sousedy. Policisté u něj doma následně našli pěstírnu konopí

Blízko nejen k násilí, ale i k drogám měl dvaačtyřicetiletý muž z Jihlavska, proti kterému v květnu zasahovali jihlavští policisté. Skončil v policejní cele a nyní mu hrozí až pět let ve vězení.

Strážci zákona museli zakročit ve chvíli, kdy muž na svého souseda nejdříve pokřikoval a pak ho ve večerních hodinách napadl kovovou tyčí, udeřil ho do ramene. „Napadený muž a žena se ukryli v garáži v Jihlavě, protože předtím čelili u domu útoku agresivního muže, a žádali o rychlý příjezd policistů,“ popsala telefonát na tísňovou linku policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po příjezdu policie utekl podezřelý muž do bytu. Pokřikoval ale z balkonu a z jeho chování vyplynulo, že je pod vlivem návykové látky. Policisté následně zjistili, že útočník má v bytě pěstírnu konopí. „Kriminalisté zajistili předměty určené k pěstování, rostliny konopí i usušenou marihuanu,“ uvedla Kroutilová.

300 gramů marihuany z každé sklizně

Zadržený muž skončil v poutech a zamířil do policejní cely. Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání, bude čelit obvinění ze spáchání tří trestných činů. Jde o přečiny ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, sdělil vedoucí oddělení obecné kriminality Jakub Pivoňka.

Jak policisté následně zjistili, obviněný muž pěstoval v bytě konopí několik let, při každé sklidni získal přibližně 300 gramů marihuany.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, konopí, pěstírna, útok, policie, přečin, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Jihlavy bezdůvodně napadl své sousedy. Policisté u něj doma následně našli pěstírnu konopí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.