Počasí dnes20 °C, zítra23 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Jeli jste autobusem z Kamenice do Jihlavy se silně opilým řidičem? Pak se přihlaste na 158, vyzývá policie

Velké pozdvižení vyvolal případ řidiče linkového autobusu, který byl při jízdě na Jihlavsku silně opilý. Stalo se tak ve čtvrtek 15. února, a policie se nyní obrací na cestující, kteří s řidičem jeli, aby se obrátili na linku 158.

„Ve čtvrtek 15. února řídil osmačtyřicetiletý muž před šestou hodinou ráno linkový autobus ve směru od Kamenice, Kamenička na Jihlava, přes obce Bítovčice, Luka nad Jihlavou a Velký Beranov. Jel podezřele pomalu, nezastavoval na předem určených zastávkách a u cestujících vzbudil řidič podezření, že je pod vlivem návykové látky,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Cestující , mezi nimiž byly i děti, se proto obrátili na provozovatele dopravy a na základě stížností od cestujících byla u muže provedena kontrola. „Dechová zkouška provedená zástupcem dopravní společnosti u řidiče ukázala hodnotu přes tři promile alkoholu. Opilý řidič v další jízdě již nesměl pokračovat,“ doplnila Kroutilová.

Oznámení přijali policisté s větším zpožděním, a nemohli tak zjistit cestující, kteří v autobuse jeli. A případem se začali zabývat.

V zájmu prověřování se policisté obracejí na cestující, kteří v autobuse jeli, a žádají je, aby se přihlásili na tísňové lince. „Jejich svědectví je velmi důležité pro objasnění případu,“ ujistila Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Policie ČR

Štítky svědek, jízda, autobus, řidič, alkohol, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeli jste autobusem z Kamenice do Jihlavy se silně opilým řidičem? Pak se přihlaste na 158, vyzývá policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.