Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ve žďárském útulku napadl pes ženu, je v kritickém stavu. Lékaři jí museli amputovat nohu

, aktualizováno 19. dubna 2024, 8:10

Vážným zraněním ženy skončil útok psa v psím útulku ve Žďáru nad Sázavou. Případem se teď zabývají kriminalisté. Incident se stal v úterý 16. dubna krátce po půl dvanácté.

„Psa, který ženu napadl, do útulku umístili v pondělí strážníci Městské policie Žďár nad Sázavou, protože majitel psa se uvedl do podnapilého stavu a byl policisty převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Okolnosti, za kterých v útulku k napadení ze strany psa došlo, jsou předmětem policejního prověřování a v tuto chvíli není možné sdělit žádné bližší informace. Pes je stále umístěný v útulku a řeší se jeho další osud,“ nastínila dnes po obědě policejní mluvčí Dana Čírtková.

U napadení byla přítomná ještě jedna osoba, která přivolala pomoc a také zavolala na policii. Podle Čírtkové policie dostala oznámení v 11:35 a policejní hlídka z obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou byla na místě události do pěti minut. „Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout, a tím zabránili pokračujícímu útoku ze strany psa. Policisté poté vážně zraněné ženě až do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali neodkladnou první pomoc,“ dodala Čírtková.

Jak dnes uvedl Deník, žena, kterou pes napadl, byla v bezvědomí a zdravotníci ji převezli do brněnské nemocnice. „Tam jí amputovali nohu. Ztratila hodně krve, dostala infekci a nyní bojuje o život," řekla Deníku vnučka napadené ženy Žaneta Šmaťová. 

Informace na sítích jsou nepravdivé, říká mluvčí 

Na sociálních sítích se objevily podle Čírtkové nepravdivé informace. „Není tedy pravda, že by policisté ženu nechali bez pomoci. Rychlým a profesionálním zákrokem ženě zachránili život. Stejně tak se nezakládá na pravdě informace, že by pes v minulosti někoho napadl v jiné části města,“ upozornila Čírtková.

Dodala, že policie nebude s ohledem na probíhající vyšetřování a těžce zraněnou ženu a její rodinu poskytovat žádné další informace.

Nepravdivé informace byly předány právníkovi 

K incidentu se na sociálních sítích vyjádřil i žďárský útulek. 

K situaci s incidentem v našem útulku, chci oznámit všem, kteří šíří nepravdivé informace, byly předány právníkovi a veškeré osoby s tím spojené bude kontaktovat. Po ukončení vyšetření podám oficiální prohlášení do médií," vzkázala za útulek ve čtvrtek 18. dubna Hana Janáčková. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky útok, pes, útulek, zranění, policie, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve žďárském útulku napadl pes ženu, je v kritickém stavu. Lékaři jí museli amputovat nohu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.