Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž měl problémy v podnikání a chtěl jít do vězení. Střílel proto na policejní auto, aby ho zatkli

Policisté na Vysočině šetří mimořádnou událost, která se stala v neděli 25. února kolem půl páté odpoledne v Novém Městě na Moravě. Na policejní auto tam střílel opilý muž, ve vozidle v tu chvíli naštěstí nikdo neseděl. Policie střelce ihned zadržela.

„Ke vstupní bráně za budovou obvodního oddělení přišel muž a legálně drženou krátkou střelnou zbraní začal střílet na zaparkované osobní vozidlo Hyundai iX35 v barevném provedení Policie České republiky. Poté, co opakovaně vystřelil, odhodil zbraň na zem a zvedl ruce nad hlavu. Ve služebním vozidle v době střelby nikdo neseděl,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Službu konající policejní hlídka byla v tu dobu uvnitř budovy obvodního oddělení. Policisté muže zadrželi a střelnou zbraň, včetně dalšího střeliva, zajistili.

„Vzhledem k tomu, že muž jevil známky silné podnapilosti, policisté u něho provedli orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,84 promile alkoholu. Muže jsme proto umístili na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění,“ dodává Čírtková.

Poškodil i dům v okolí 

Na místo vyjeli kriminalisté. Ti zjistili, že střelbou nebylo poškozeno jen policejní í auto, ale i druhé zaparkovaného vozidlo Škoda Kodiaq. Poškozeno bylo také dřevěné oplocení areálu, zděný sloupek u plotu, před kterým bylo vozidlo zaparkované. Poškození policisté ohledáním objevili také na fasádě rodinného domu, který stojí v sousedství policejního oddělení.

Čírtková dodala, že během incidentu se naštěstí nikdo nezranil. Hlídka střelce po vystřízlivění v pondělí dopoledne převezla ze záchytky na obvodní oddělení v Novém Městě na Moravě. A tam muže vyslechli a zahájili jeho trestní stíhání. Policisté muže obvinili z přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví. „Devětatřicetiletého muže stíháme na svobodě. Případ řeší také policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, protože muž je držitelem zbrojního průkazu a držitelem dvou registrovaných zbraní, které policistům dobrovolně vydal, a tyto zbraně byly zajištěny,“ doplnila Čírtková.

Motivem činu měly být podle jeho vyjádření osobní problémy související s podnikáním, které chtěl muž vyřešit tím, že ho policisté zatknou a pošlou do vězení. Neměl prý v úmyslu nikomu ublížit a svého činu litoval. „Výrazný vliv na jeho chování měla zcela určitě také poměrně vysoká hladina alkoholu. Dostat do vězení se skutečně nyní může, protože v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Čírtková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky podnikání, střelba, auto, zbraň, policie, služebna, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Sobota, 2. března 2024, 11:05Odpovědět

Muž měl problémy v podnikání a chtěl jít do vězení. Střílel proto na policejní auto, aby ho zatkli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.