Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nezletilý mladík sprejoval vše, co mu přišlo pod ruku, včetně židovské synagogy. Škoda je skoro půl milionu

Škodu za skoro 400 tisíc korun má na svědomí teprve sedmnáctiletý mladík, který byl dopaden kvůli sprejerství. Kriminalistům se nyní podařilo objasnit sérii případů, které má na svědomí. Za vandalismus mu hrozí až osmnáctiměsíční pobyt za mřížemi.

„V průběhu loňského roku začal ve Velkém Meziříčí a v několika případech i ve Velké Bíteši vzrůstat počet případů poškození majetku. Na různých místech ve městech pachatel ničil různými barevnými nápisy a obrazci, co mu pod ruce přišlo, ať to byly fasády domů a objektů, zídky, betonové podpěrné pilíře, rozvaděče, protihlukové stěny, ale i historická budova Židovské synagogy. Celkově nasprejoval na více než dvacet objektů nápisy typu FROST, THC, MOM, VIRO, MILVE, GZUZ a jiné,“ jmenuje policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Tímto vandalstvím se začala zabývat policie. „Podařilo se nám ve spolupráci s městskou policií dopadnout podezřelého mladíka a na základě shromážděných důkazů jsme zahájili jeho trestní stíhání,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, sedmnáctiletý mladík z Velkého Meziříčí byl obviněn ze spáchání provinění poškození cizí věci. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

 Při dopadení mladistvého sehrála důležitou roli výborná spolupráce policie s městskou policií. „V polovině ledna Městská policie Velké Meziříčí ve spolupráci s Policií ČR, obvodního oddělení Velké Meziříčí se významným způsobem podílela na odhalení pachatele sprejerství, kdy na základě poznatků od občanů a kamerových záznamu ztotožnila podezřelou osobu, čímž významně pomohla Policii ČR při odhalení pachatele,“ uvedl vedoucí žďárské městské policie Jan Klikar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky sprejer, vandalství, vandal, synagoga, budova, nápis, policie, dopadení, Velká Bíteš, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilý mladík sprejoval vše, co mu přišlo pod ruku, včetně židovské synagogy. Škoda je skoro půl milionu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.