Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Advokát: Obviněných v kauze zakázek v Ústeckém kraji a Jihlavě může přibýt

Po vyhodnocení telefonních i prostorových odposlechů v kauze možné manipulace nemocničních zakázek mohou být obviněni další podnikatelé, řekl ČTK advokát Radek Ondruš. V případu spojeném s nemocnicemi v Ústeckém kraji a Nemocnicí Jihlava zastupuje jednoho podnikatele, který se policii přiznal. Podle Ondruše pomohl bez profitu zprostředkovat jednu zakázku pro ústeckou nemocnici, teď usiluje o dohodu o vině a trestu.

„Může tam spadnout ještě spousta podnikatelů, kteří se na tom podíleli, tohle je začátek. Měli to (policie), jak uvedli, rozpracované od roku 2022 a můj (klient) se tam objevil před půl rokem. Takže kolik dalších firem, kolik dalších zakázek (tam figuruje), bude teď otázkou, co budou vypovídat ti jiní," řekl Radek Ondruš, jehož klient je stíhaný na svobodě.

Podle Deníku N se policii přiznal podnikatel z Uherského Hradiště, který je spolumajitelem firmy RPG Recycling recyklující pneumatiky. Policie ho podle usnesení o zahájení trestního řízení, z něhož Deník N čerpá, viní z účasti na chodu zločinecké skupiny. Ondruš jméno svého klienta nekomentoval.

Kauza Velev: Ministerstvo jihlavské nemocnici pozastavilo financování projektů za 317 milionů korun

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) kvůli možné manipulaci nemocničních zakázek v Nemocnici Jihlava preventivně zastavilo financování tří projektů z Evropského fondu pro regionální rozvoj v celkové výši takřka 317 milionů korun. Je připraveno je...

Policie obvinila deset lidí, pět z nich včetně Lukáše Veleva, který byl do čtvrtka v čele jihlavské nemocnice, je ve vazbě. Vzhledem k důvodům vazby v ní podle Ondruše mohou být déle než tři měsíce. „Takže (vyšetřovatelé) počítají s tím, že se to může rozkrývat dál a dál. Jde o to, jestli začnou vypovídat ředitelé nemocnic. A pak je otázka, kdo byli organizátoři, dávali to dohromady. Ten okruh zatím nemusí být uzavřený," řekl Ondruš.

Vyšetřování nechápeme. Za Lukášem Velevem plně stojíme, říkají kolegové odvolaného ředitele nemocnice

Rada Kraje Vysočina dnes dopoledne během svého mimořádného zasedání z funkce odvolala ředitele Nemocnice Jihlava Lukáše Veleva, kterého soud kvůli podezření z korupce poslal ve středu do vazby. Novým ředitelem bude technický náměstek nemocnice...

Škoda, kterou podezřelí z korupce způsobili rozpočtu Evropské unie při nákupu materiálu pro nemocnice a kterou policie dosud zdokumentovala, činí milion eur, tedy asi 25 milionů Kč. Vyšetřování ale pokračuje a škoda může být podstatně vyšší, uvedl Úřad evropského veřejného žalobce. Úřad se případu ujal, protože dodávka části lékařského vybavení pro nemocnice byla spolufinancována Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci programu „Pomoc při obnově soudržnosti a území Evropy“ (REACT-EU).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky kriminalita, nemocnice, kauza, Lukáš Velev, Jihlava, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advokát: Obviněných v kauze zakázek v Ústeckém kraji a Jihlavě může přibýt | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.