Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlavští strážníci vyjeli k opilci s pěti promile. Na náměstí odhalili taxikáře, který jezdil autem bez taxametru

Jihlavští strážníci se v uplynulých dnech nenudili. Kromě běžných pracovních povinností asistovali u opilých lidí, odhalili i řidiče taxislužby, který porušoval zákon.

Na záchytce skončil v neděli 11. února muž, který seděl v Brněnské ulici na schodech. A když k němu přijela městská policie, tak byl agresivní a vulgární. „Operační na místo okamžitě vyslal dvoučlennou hlídku, která u osoby následně zjistila, že orientační dechová zkouška je s pozitivním výsledkem. Strážníci naměřili osmatřicetiletému muži téměř pět promile alkoholu v dechu. I přes neuvěřitelnou hodnotu byl opilec velmi aktivní, vulgárně napadal strážníky a poškozoval jejich služební vozidlo. Vzhledem k nekontrolovatelnosti jeho chování museli strážníci na místě použít donucovací prostředky, a poté transportovali přestupce k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl předán do péče lékařů," sdělil ředitel jihlavské městské policie Jan Frenc. 

Bez taxametru a tiskárny 

Jihlavští strážníci v uplynulých dnech odhalili porušení zákona o silničním provozu. Šlo o muže, který řídil taxík. Jeho kontrola proběhla v horní části Masarykova náměstí. „Řidič a zároveň provozovatel taxislužby používal vozidlo označené jako taxislužba, které však nebylo vybavené taxametrem ani tiskárnou, a proto nesplňovalo zákonem stanovené podmínky pro poskytování této služby. Podezření z uvedeného přestupkového jednání včetně důkazů, postoupili strážníci k dalšímu řešení," dodal Frenc. 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý muž, kterého zastavila hlídka městské policie v posledním lednovém týdnu. Muž se dopustil přestupku a policii se prokázal pouze cestovním pasem. A omlouval se, že řidičák mu někdo ukradl v Rakousku. „Následnou lustrací strážníci zjistili, že tato osoba má Okresním soudem v Brně vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, byl následně předán příslušným správním orgánům k dalším právním úkonům," dodal ředitel Frenc. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Ježkovy oči

Štítky policie, městská, strážníci, zásah, výjezd, alkohol, taxi, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští strážníci vyjeli k opilci s pěti promile. Na náměstí odhalili taxikáře, který jezdil autem bez taxametru | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.