Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Policie znovu hledá svědky divoké jízdy v Heleníně. Podívejte se na video, které řidič natočil na telefon

Velmi nebezpečně si v prosinci počínal řidič vozidla Audi, který se řítil Helenínem extrémní rychlostí. Vše si přitom natáčel na telefon, video teď zveřejnila policie. Ta zároveň znovu hledá řidiče či chodce, kteří by mohli přispět důležitým svědectvím.

„Řidič jel s vozidlem Audi v dopoledních hodinách po silnici druhé třídy číslo 602 ve směru od obchvatu Velkého Beranova na Jihlavu. Na komunikaci v lokalitě Helenína, kde je rychlost snížena, jel značně riskantní a velmi rychlou jízdou. Navíc předjížděl tři za sebou jedoucí osobní vozidla na plné čáře a výrazné ohrožení představoval při průjezdu přechodu pro chodce. Další automobily jely v tu dobu v opačném směru, jednalo se o dodávku a osobní vozidla. Jízdu si řidič navíc nahrával. Rychlost vozidla vysoce převýšila rychlost, kterou by se řidič mohl na silnicích pohybovat,“ sdělila k nebezpečné jízdě policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Policisté získali nahrávku nebezpečné jízdy a zjistili totožnost podezřelého řidiče. Přesnou dobu, kdy řidič s vozidlem jel, policisté zjišťují. Podle Lébrové šlo pravděpodobně o pátek 22. prosince, a čas mezi 9:00 až 9:15. Lze předpokládat, že řidič jel podobně rychle také na úseku komunikace před Helenínem a pak dále ve směru na Jihlavu, rovněž v tomto případě policisté uvítají k jízdě vozidla Audi případná svědectví.

„V zájmu prověřování by policisté potřebovali, aby se přihlásili řidiči, kteří nebezpečnou jízdu řidiče vozidla Audi zaznamenali. Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté by zejména uvítali, pokud by riskantní jízdu zaznamenala vozidlová kamera. Dále se policisté obracejí na případně chodce nebo svědky, kteří si jízdy všimli, nebo je řidič svou jízdou ohrozil,“ vyzývá závěrem mluvčí Lébrová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, případ prověřují.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, řidič, svědek, video, Jihlava, Helenín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie znovu hledá svědky divoké jízdy v Heleníně. Podívejte se na video, které řidič natočil na telefon | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.