Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie na Vysočině kontrolovala řidiče kamionů. Za převoz dřeva opět padaly tisícové pokuty

Také s novým rokem policisté na Vysočině pokračují s dopravně – bezpečnostními akcemi, které jsou zaměřené na řidiče v nákladních vozidlech. Ve středu 31. ledna během kontrol padlo osm pokut.

Kontrole během tohoto dne neuniklo 46 řidičů, policejní hlídky zjistily devět porušení. „Za tato porušení uložili v osmi případech na místě pokutu v příkazním řízení a v jednom případě oznámili protiprávní jednání řidiče – jednalo o jízdu bez vložené karty v tachografu – k řešení do správního řízení,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté tohoto řidiče kontrolovali ráno kolem deváté hodiny na kontrolním stanovišti na silnici č. II/602 u obce Olešná. „U řidiče jedoucího s jízdní soupravou se zahraniční registrační značkou, který prováděl mezinárodní silniční dopravu, policisté zjistili, že řidič řídí nákladní vozidlo bez vložené karty řidiče v digitálním tachografu vozidla. Toto jednání policisté zadokumentovali a jeho přestupek oznámili na obec s rozšířenou působností, která povede v dané věci správní řízení,“ říká Čírtková. Kromě toho dopravci za toto porušení uložili kauci ve výši 50 tisíc korun.

Náklad vyšší, než je povoleno 

V rámci dopravně - bezpečnostní akce uložili policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov ještě další dvě kauce v celkové hodnotě 25 tisíc korun. Konkrétně šlo o kontrolu rozměrů dvou jízdních souprav. Oba řidiči ze zahraničí převáželi dřevo a oba měli svůj náklad vyšší, než je povoleno. Policie je zastavila na silnici I/38 u obce Horky. „Dvěma zahraničním řidičům jsme uložili pokutu v příkazním řízení v celkové výši 4 tisíce korun a uložili jsme dvě kauce provozovatelům vozidel v celkové výši 20 tisíc korun,“ dodala Čírtková.

Během středečních kontrol policie zjistila dalších 42 dopravních přestupků a celkem rozdala pokuty za 52 tisíc korun.

„V letošním roce plánujeme v kontrolách dodržování právních předpisů ze strany řidičů nákladních vozidel pokračovat v rámci běžného výkonu služby, ale také při mimořádných dopravně bezpečnostních akcích,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, kamion, náklad, doprava, policie, pokuta, dopravce, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No jo ,kamioňáci staří hřišníci,neříkám že všichni,ale valná většina!!!!!!!!!

Pátek, 2. února 2024, 10:07Odpovědět

Policie na Vysočině kontrolovala řidiče kamionů. Za převoz dřeva opět padaly tisícové pokuty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.