Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cizinec měl v krvi 3,5 promile a vyrazil na D1, tam narazil do kamionu. Vystřízlivěl a obratem šel k soudu

Na začátku pracovního týdne došlo na dálnici D1 k dopravní nehodě, střetla se tam dvě nákladní vozidla. Později se ukázalo, že řidič, který nehodu zavinil, byl silně opilý. Nadýchal 3,5 promile. Jeho potrestání bylo rychlé, včera odpoledne stanul před soudem.

Padesátiletý cizinec byl Okresním soudem v Pelhřimově za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky odsouzen k trestu odnětí svobody na jeden rok s podmínečným odkladem na zkušební dobu tří let. Soud muži také uložil zákaz řízení na tři roky.

„Cizince, kterého ošetřili ve zdravotnickém zařízení, jsme po nehodě zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po propuštění, poté když vystřízlivěl, byl eskortován do policejní cely na Dálniční oddělení Velký Beranov a se souhlasem státního zástupce byl zadržen, protože byl důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté věc řešili ve zkráceném přípravném řízení, muž si za přítomnosti tlumočníka převzal usnesení o sdělení podezření," uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Opilý cizinec narazil do porouchaného kamionu 

Dopravní nehoda se stala v pondělí 29. ledna na 76. kilometru ve směru na Prahu. Na místo byl povolán také záchranářský vrtulník. 

Na dálnici D1, konkrétně na 76. kilometru ve směru na Prahu, musel dnes před půl třetí přistávat záchranářský vrtulník. Důvodem byl člověk, který se zranil během střetu dvou nákladních vozidel. Byla potřeba i asistence hasičů. Dálnice stála...

Podle informací od policie jedno z vozidel na dálnici zastavilo kvůli poruše. „Před půl třetí do něj narazilo další nákladní vozidlo. Jeden řidič utrpěl zranění. Provoz byl v místě  zastaven z důvodu přistání vrtulníku a zásahu zdravotnické záchranné služby," doplnila za policii mluvčí Jana Kroutilová

Kvůli této dopravní nehodě stála dálnice několik hodin. Kolona v jednu chvíli byla dlouhá i 14 kilometrů, vozidla popojížděla velmi pomalu.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, nehoda, střet, zranění, soud, dálnice, D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec měl v krvi 3,5 promile a vyrazil na D1, tam narazil do kamionu. Vystřízlivěl a obratem šel k soudu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.