Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič v autě zastavil kvůli ledovce, narazil do něj náklaďák. V Růžené bourala žena, zastavila se až na rybníku

Kvůli silné ledovce, která potrápila Vysočinu od včerejšího podvečera až do dnešního rána, šetřili policisté v kraji zhruba 40 nehod. Některé se neobešly bez zranění. Situace na silnicích se zklidnila během dopoledne, kdy se oteplilo a ledovka povolila.

Třeba na Havlíčkobrodsku se před sedmou hodinou strazila nákladní souprava s osobním autem, konkrétně policisté vyjížděli na silnici mezi obcemi Knyk a Český Dvůr. 

„Dle prvotního šetření došlo k dopravní nehodě tak, že řidič osobní vozidlo Citroen odstavil z důvodu nesjízdné komunikace (náledí) při pravém okraji vozovky a následně řidič jedoucí s nákladní soupravou narazil do stojícího vozidla. Ke zranění osob nedošlo. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod," uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová. 

Zastavila se až na zamrzlém rybníku 

O hodinu později zaměstnala záchranné složky dopravní nehoda na Jihlavsku - v obci Růžená. Tam bourala žena v osobním autě, která zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy, její auto vyjelo mimo silnici, přetočilo se na střechu a zastavilo se až na zamrzlém rybníku. 

„Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou jsme požití alkoholu u řidičky vyloučili. Místo havárie jsme ohledali a zadokumentovali. Řidička je podezřelá z přestupku na úseku dopravy," doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, ledovka, zásah, zranění, nemocnice, Vysočina

Řidič v autě zastavil kvůli ledovce, narazil do něj náklaďák. V Růžené bourala žena, zastavila se až na rybníku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.