Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opil se a boural, narazil do školní budovy. Nehodu šestnáctiletého mladíka teď bude řešit sociálka

Policisté šetří dopravní nehodu, která se stala v neděli 21. ledna krátce po půlnoci v ulici Vackova v Kamenici nad Lipou. Boural tam teprve šestnáctiletý mladík, před jízdou se navíc posilnil alkoholem.

„Policisté po příjezdu na místo dopravní nehody zjistili, že teprve šestnáctiletý řidič, který ještě nevlastní řidičský průkaz, jel s osobním vozidlem Alfa Romeo od ulice Pelhřimovská, na kruhovém objezdu dostal s vozidlem smyk, který nezvládl, přejel na vyvýšený obrubník, od kterého se ve smyku odmrštil, přejel přes protisměrný jízdní pruh na chodník, kde se vozidlo střetlo s budovou školy a kabelovou skříní. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Přivolaná hlídka provedla mladému muži test na přítomnost alkoholu v krvi, ten měl pozitivní výsledek - 2,19 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky.

Vystřízlivět musel na záchytce 

„Mladík se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocničním zařízení. Poté byl mladík převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Vlivem dopravní nehody vznikla předběžně vyčíslená škoda za 110 tisíc korun. Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává Lébrová.

Policie teď zjišťuje, jak se mladík k alkoholu dostal, o případu informovala také odbor sociálně právní ochrany dětí. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, promile, nehoda, nezletilý, policie, sociální, Kamenice nad Lipou

Opil se a boural, narazil do školní budovy. Nehodu šestnáctiletého mladíka teď bude řešit sociálka | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.