Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Asi půjde znovu za mříže. Zloděj v Jihlavě vykrádal hlavně drogerie, v bytovce sebral i použité boty

Až pětiletý pobyt za branami věznice hrozí zřejmě nenapravitelnému zloději, kterého nyní dopadli policisté v Jihlavě. Od podzimu má na svědomí celkem 12 krádeží. Vloni v létě opustil vězení, takže si svobody asi moc dlouho neužije.

Policisté muže zadrželi ke konci uplynulého týdne, a to v nočních hodinách v ulici Palackého. Převezli ho na policejní oddělení a pak putoval do cely.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů jeho trestní stíhání. „Třicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak se ukázalo, tento obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost. Odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody a brány věznice opustil vloni v létě.

Vyšetřování ukázalo, že tento třicetiletý zloděj je obviněný z toho, že v době od loňského podzimu do začátku ledna odcizil v jihlavských obchodech různé zboží. „Zaměřoval se především na prodejny s drogistickým zbožím. Do jednoho z obchodů se vracel opakovaně. Z prodejen si odnášel holicí strojky, toaletní vody a parfémy. Odcizené zboží schovával v obchodech do oblečení a odcházel bez zaplacení. Při jedné z krádeží způsobil škodu za více než sedm tisíc korun,“ jmenuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Bundu musel vrátit 

Také v ostatních případech se škody pohybovaly v řádech tisíců. Zkusil vykrást i prodejnu s oblečením, tam ale nebyl úspěšný a ukradenou bundu musel vrátit.

„Dále si muž v jihlavském zábavním podniku přisvojil cizí peněženku a vzal z ní mimo jiné platební karty, jejichž prostřednictvím se poté pokusil opakovaně vybrat peníze, což se mu nepodařilo. V listopadu vnikl do bytového domu na ulici nedaleko centra, kde odcizil ze společné chodby různé dětské, dámské i pánské boty,“ dodává Kroutilová.

Věci, co muž ukradl, následně prodával a získané peníze používal pro svoji potřebu. Při krádežích způsobil celkovou škodu přes čtyřicet tisíc korun, další škodu za desítky tisíc korun mohl způsobit zneužitím platebních karet.

„Obviněný muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ klasifikovala závěrem mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, obchod, zboží, drogerie, vězení, policie, Jihlava

Asi půjde znovu za mříže. Zloděj v Jihlavě vykrádal hlavně drogerie, v bytovce sebral i použité boty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.