Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena se posilnila alkoholem, sedla za volant a bourala. Vjela do vzrostlých smrčků a s autem se přetočila

To, že alkohol za volant nepatří, si zřejmě nemyslí čtyřiapadesátiletá řidička, která měla v sobotu 6. ledna dopravní nehodu. Došlo k ní na silnici II/130 na Havlíčkobrodsku, když projížděla po silnici mezi obcemi Kynice a Hradec.

„Při jízdě ve směru od obce Kynice nepřizpůsobila rychlost jízdy a při průjezdu levotočivé zatáčky vyjela na mokrém povrchu vozovky vpravo mimo komunikaci, kde vozidlo narazilo do vzrostlých smrčků a přetočilo se kolem své osy. Policisté u ženy provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek - 1,57 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,49 promile alkoholu v dechu. Řidička při nehodě utrpěla lehké zranění a musela být převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Havlíčkův Brod, kde se podrobila také vyšetření spojenému s odběrem krve,“ sdělila k nehodě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hmotná škoda, která během incidentu vznikla, se dostala na více než půl milionu korun. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení po podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, promile, zranění, nemocnice, Havlíčkobrodsko

Žena se posilnila alkoholem, sedla za volant a bourala. Vjela do vzrostlých smrčků a s autem se přetočila | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.