Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidič v Porsche s letními pneumatikami se řítil po D1 vysokou rychlostí a boural. Škoda je skoro 2,5 milionu

Škoda za více než 2,3 milionu korun vznikla během dopravní nehody na dálnici D1, která se stala v pátek 5. ledna navečer. Na svědomí ji má řidič Porsche 911, který se po dálnici řítil vysokou rychlostí.

K nehodě vyjížděla hlídka dálniční policie z Velkého Beranova. „Nehoda se stala patnáct minut po sedmnácté hodině v úseku na 106. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu. Řidič projížděl po dálnici s osobním automobilem značky Porsche 911 v levém jízdním pruhu. Jel ale vysokou rychlostí, kterou nepřizpůsobil svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Dostal s vozidlem smyk, začal prudce brzdit a s vozidlem přejel přes pravý jízdní pruh, dále přes stoupací jízdní pruh, kdy následně přejel do nouzového stání, kdy na jeho konci narazil do krajových ocelových svodidel,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Následně vyjel mimo silnici na travnatou mez, tu poškodil a narazil autem do oplocení. Tím projel a s autem se přetočil do protisměru a přejel na silnici III/1314. Na travnaté části této silnice zůstal stát.

Bez technické a na letních „gumách" 

„Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a jeho spolujezdce. U dvaačtyřicetiletého řidiče policisté provedli dechovou zkoušku na případnou přítomnost alkoholu, která měla negativní výsledek. U řidiče policisté provedli také orientační test na případnou přítomnost návykových látek, který měl také negativní výsledek,“ dodala Čírtková.

Hmotná škoda na autě, ocelových krajových svodidlech, travnaté mezi a oplocení se vyšplhala na částku přesahující částku 2,3 milionu korun. Při šetření okolností tohoto incidentu policie zjistila, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu a na vozidle byly použity letní pneumatiky v zimním období. „Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté vyřešili dopravní nehodu s viníkem na místě uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala Čírtková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, rychlost, dálnice, D1, Porsche, Vysočina

Řidič v Porsche s letními pneumatikami se řítil po D1 vysokou rychlostí a boural. Škoda je skoro 2,5 milionu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.