Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Divoká jízda řidiče Audi v Heleníně, který navíc předjížděl na plné čáře. Policie teď hledá důležité svědky

Jihlavští policisté se obrací na důležité svědky zběsilé jízdy řidiče Audi, který jel v prosinci po silnici v Heleníně velmi vysokou rychlostí. Navíc na plné čáře předjížděl tři auta před sebou a k tomu si všechno nahrával.

„Upoutat okolí mohla v tomto úseku extrémně rychlá jízda vozidla Audi. Policisté žádají osádky vozidel, chodce a další svědky, kteří jízdu zaznamenali, nebo je řidič ohrozil, aby se přihlásili na lince 158. Řidič jel s vozidlem Audi S8 šedé barvy v dopoledních hodinách po silnici druhé třídy číslo 602 ve směru od obchvatu Velkého Beranova na Jihlavu. Na komunikaci v lokalitě Helenína, kde je rychlost snížena, jel značně riskantní a velmi rychlou jízdou. Navíc předjížděl tři za sebou jedoucí osobní vozidla na plné čáře a výrazné ohrožení představoval při průjezdu přechodu pro chodce. Další automobily jely v tu dobu v opačném směru, jednalo se o dodávku a osobní vozidla,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

VIDEO: Na tachometru maximálně 70, nebo pokuta. Jihlava bude mít další úsekové měření rychlosti

Jihlavský tunel a kopec u Hosova. Dva úseky v Jihlavě, kde si řidiči musí dát pozor na svou rychlost, neboť za překročení nejvyšší povolené rychlosti „vyfasují“ pokutu. A v dohledné době přibude ve městě další takové místo. Je jím helenínský...

A aby toho nebylo málo, svou divokou jízdu si řidič navíc nahrával. Rychlost vozidla podle mluvčí vysoce převýšila rychlost, kterou by se řidič mohl na silnicích pohybovat.

Policisté získali nahrávku nebezpečné jízdy a zjistili totožnost podezřelého řidiče. Přesnou dobu, kdy řidič s vozidlem jel, policisté zjišťují. Jednalo se pravděpodobně o pátek 22. prosince, v době mezi devátou hodinou ranní a 9:15. „Lze předpokládat, že řidič jel nebezpečnou jízdou také na úseku komunikace před Helenínem a pak dále ve směru na Jihlavu, rovněž v tomto případě policisté uvítají k jízdě vozidla Audi případná svědectví,“ vyzývá Kroutilová.

Zbytečné, říkají čtenáři Jihlavské Drbny k plánovanému úsekovému měření rychlosti v helenínském kopci

Přesně před měsícem jsme naše čtenáře informovali o tom, že v Jihlavě přibude třetí místo, kde bude probíhat takzvané úsekové měření rychlosti. Dvojici Jihlavský tunel a kopec u Hosova doplní v dohledné době kopec poblíž Helenína. A zjišťovali...

Záznamy z kamery 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, případ prověřují.

V zájmu prověřování by policisté potřebovali, aby se přihlásili řidiči, kteří nebezpečnou jízdu řidiče vozidla Audi zaznamenali. „Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté by zejména uvítali, pokud by riskantní jízdu zaznamenala vozidlová kamera. Dále se policisté obracejí na případně chodce nebo svědky, kteří si jízdy všimli, nebo je řidič svou jízdou ohrozil,“ dodává na závěr Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky rychlost, předjíždění, risk, svědek, jízda, kamera, Helenín

Divoká jízda řidiče Audi v Heleníně, který navíc předjížděl na plné čáře. Policie teď hledá důležité svědky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.