Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chlapec dostal od Ježíška čtyřkolku, radoval se z ní dva dny. Pak ji ukradl zloděj, tomu teď hrozí pětileté vězení

Až pětiletý pobyt ve vězení hrozí zloději, který má na svědomí sérií vloupání, a to do různých objektů. Jeho posledním „úlovkem“ byl zahradní traktůrek a také dětská čtyřkolka, což byl vánoční dárek pro malého chlapce.

Jak uvedla mluvčí policistů Jana Kroutilová, za mužem zůstala celková škoda za necelého půl milionu korun. Zloděj, kterého nyní kriminalisté dopadli, je obviněný z toho, že se v době od října dopustil na různých místech devíti krádeží v objektech. „Vloupání spáchal v Brtnici a obcích v jejím okolí. Zaměřoval se na rodinné domy, nejčastěji procházející stavebními pracemi, nebo nezajištěné či neobydlené objekty, jednalo se o stodoly, zahradní domky, garáž a stavební buňku. Odnášel si z nich nářadí, zahradní techniku, pohonné hmoty a další věci. V první polovině minulého týdne odcizil při jedné z krádeží zahradní traktůrek a při další dětskou čtyřkolku za bezmála deset tisíc korun,“ jmenuje Jana Kroutilová.

Zmíněnou dětskou čtyřkolku dostal k Vánocům malý chlapec, dárek si ale kvůli tomuto zloději moc dlouho neužil. Radoval se z ní pouhé dva dny. „Odcizenou čtyřkolku ale kriminalisté vypátrali, a chlapec ji tak dostane podruhé, tentokrát od policistů. Muž po zadržení vydal převážnou část odcizených věcí, po krádežích je schovával na různých místech v objektech, které využíval,“ dodává Kroutilová. Také odcizený zahradní traktůrek se po dopadení muže podařilo zajistit.

Kromě krádeže způsoboval majitelům objektů škodu také poškozením. Nejvyšší škoda, a to kolem sto tisíc korun, vznikla na rodinném domě, u kterého muž zničil okno a balkonové dveře.

Ze spáchání tří trestných činů je obviněn dvaatřicetiletý muž. Toho kriminalisté zadrželi na konci minulého týdne a rovnou ho umístili do policejní cely. Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže z Třebíčska. „Dvaatřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a dále přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost.

Muž byl po všech nezbytných úkonech propuštěn a nyní je stíhaný na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky zloděj, krádež, čtyřkolka, dárek, vloupání, policie, Brtnice

Chlapec dostal od Ježíška čtyřkolku, radoval se z ní dva dny. Pak ji ukradl zloděj, tomu teď hrozí pětileté vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.