Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Postřelený motorkář u Vysoké, pachatel stále neznámý. Policie vydala kalendář nevyřešených případů

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia také na letošní rok vydal kalendář, ve kterém připomíná případy, které policie zatím nebyla schopna vyřešit. Chce tak na jednotlivé skutky upozornit a poprosit o jakékoliv informace, které o nich lidé mohou mít. Za Vysočinu je v kalendáři případ motorkáře, kterého se na Havlíčkobrodsku pokusil zastřelit zatím neznámý pachatel.

Třináct vražd a jedenáct pátrání 

Úřad ve spolupráci s krajskými ředitelstvími vybral z celé České republiky třináct vražd a jedenáct pátrání jak po zmizelých osobách, tak po identitě zemřelých. Policisté se inspirovali v zahraničí, kalendář vydali už v letech 2022 a 2023 a podle mluvčího Jakuba Vinčálka obě předchozí edice přinesly desítky cenných informací. 

Další informace a celý kalendář najdete ZDE.  

„To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ konstatoval Jakub Vinčálek.

Za Kraj Vysočina policie vybrala případ, který se stal v pondělí 17. srpna 2020 na louce u obce Vysoká na Havlíčkobrodsku. Pětadvacetilého muže, který jel na motokrosovém motocyklu, bez varování postřelil dosud neznámý pachatel.

Při střelbě na louce u Vysoké se zranil pětadvacetiletý muž. Policisté hledají svědky

V pondělí 17. srpna došlo na louce u obce Vysoká na Havlíčkobrodsku ke střelbě. Pětadvacetiletý muž, který se na místě pohyboval na motocyklu, byl transportován do nemocnice.

Střílel z pistole ráže 9 milimetrů. Muž byl zraněný minimálně jednou střelou, vrtulník ho transportoval do nemocnice. Určitě dobrou zprávou je to, že motorkář tento pokus o vraždu přežil. 

Kalendář nevyřešených případů rozdávali i ve věznicích po celé zemi a v pobočkách Probační a mediační služby. Pokud mají lidé jakékoliv informace k případům z kalendáře, mohou psát na e-mail kalendar@pcr.cz nebo volat na číslo 603191592.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš, Policie ČR

Štítky policie, kalendář, pátrání, kriminalita, pomoc, motorkář, Vysoká, Kraj Vysočina

Postřelený motorkář u Vysoké, pachatel stále neznámý. Policie vydala kalendář nevyřešených případů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.