Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž se ztratil ve sněhové vánici, mobil vytrousil po cestě. Jeho předvánoční putování ale dopadlo dobře

V rodinném kruhu mohl vánoční svátky strávit sedmačtyřicetiletý muž ze Žďárska, který se při pěším přesunu mezi dvěma vesnicemi ztratil ve sněhové vánici. Nalezen byl nakonec v zemědělském objektu, a to díky pátrací akci několika desítek policistů a hasičů.

Z cesty z Netína do nedalekého Olší nad Oslavou na Žďársku se vyklubalo pořádné drama. Tuto trasu měl pěšky vykonat sedmačtyřicetiletý muž, co cílového místa ale nedorazil. Jeho partnerka tedy v sobotu 23. prosince krátce před šestou hodinou ranní zavolala na policii. Vzhledem k tomu, jaké panovaly venku klimatické podmínky, měla žena důvodnou obavu o jeho zdraví a život.

Po muži bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. „Pohřešovaný měl mít u sebe mobilní telefon, ale když na něj policisté volali, tak telefon jen marně vyzváněl. Zařízení nalezli zhruba dvě stovky metrů za obcí Netín ležet ve sněhu, o pár desítek metrů byla část mužova oblečení,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Reálně hrozilo, že muž při chůzi mohl někde zapadnout ve sněhu a potřebuje akutně pomoc. Policisté tuto komunikaci směrem k chatě, kam měl namířeno, pěšky propátrali, ale muže nikde nenalezli.

Bylo proto rozhodnuto, že se zorganizuje rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnil policejní psovod se služebním psem a sbor dobrovolných hasičů. Soustředěné úsilí slavilo úspěch, jednomu ze zasahujících policistů našel hledaného muže v objektu zemědělského areálu v Netíně.

„Muž měl oděrky v obličeji, proto byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která muže převezla do nemocnice v Novém Městě na Moravě,“ upřesnila Čírtková. Dodala, že policisté u muže také provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – naměřená hodnota se pohybovala kolem hladiny 1,4 promile alkoholu v krvi.

Na úspěšné pátrací akci se celkem podílelo osm policistů a šestadvacet dobrovolných hasičů. Tentokrát mělo pátrání po pohřešované osobě šťastný konec, muž tak může strávit Vánoce se svými blízkými.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, Žďársko

Muž se ztratil ve sněhové vánici, mobil vytrousil po cestě. Jeho předvánoční putování ale dopadlo dobře | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.