Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Kriminálka vyhmátla dva dealery pervitinu, zákazníky měli na více místech. Podívejte se na zatčení

Jihlavští kriminalisté dopadli dva dealery pervitinu, kteří s drogou obchodovali na Jihlavsku a také na Havlíčkobrodsku. Staršímu z obviněných mužů hrozí trest odnětí svobody až na deset let, druhý obviněný může být potrestán až pětiletým pobytem za mřížemi.

Mužům, kteří prodávali pervitin, je 32 a 59 let. Při zákroku, při němž byli muži dopadeni, spolupracovali kriminalisté s policisty speciální jednotky Dukovany.

„Staršího z podezřelých mužů zadrželi ve večerních hodinách v rodinném domě, kde bydlí. Dvaatřicetiletého muže dopadli krátce nato v Jihlavě v lokalitě ulice Srázná. Oba zadržení muži putovali na policejní oddělení, kde byli umístěni do cel. V rodinném domě byl dále ještě dvaačtyřicetiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Byl na něho vydán příkaz k zatčení, také jeho tak policisté odvezli na oddělení a následně jeho další cesta směřovala k soudu k provedení příslušného úkonu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V rodinném domě provedli kriminalisté domovní prohlídku. Zajistili krystalickou látku, která bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání obou zadržených mužů, jeden je z Havlíčkobrodska a druhý z Jihlavska. „Devětapadesátiletý muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Ukázalo se, že tento obviněný muž se v minulosti dopouštěl zejména majetkových deliktů, na podzim byl odsouzen za jinou drogovou trestnou činnosti k trestu odnětí svobody a čeká ho nástup do věznice.

Druhý mladší muž čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Rovněž on byl opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost a odpykal si v minulosti i nepodmíněné tresty odnětí svobody.

„Oba muži jsou obviněni z toho, že poskytovali dalším lidem pervitin. Starší z nich dovážel drogy z Prahy a Kolína. Pervitin distribuoval zejména na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku přibližně od jara. Drogy si od něho kupoval také druhý obviněný muž, od kterého pervitin následně putoval jiným zájemcům. Drogy prodával na různých místech Jihlavy dalším lidem ve stovkách případů,“ doplnila mluvčí policie.

Mladší dealer skončil ve vazbě a poté ho policisté převezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Staršímu z obviněných mužů hrozí trest odnětí svobody až na deset let, druhý obviněný může být potrestán až pětiletým pobytem za mřížemi,“ klasifikovala závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky dealer, droga, pervitin, zatčení, věznice, Jihlava, Havlíčkův Brod, Vysočina

VIDEO: Kriminálka vyhmátla dva dealery pervitinu, zákazníky měli na více místech. Podívejte se na zatčení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.