Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Řidič vyjížděl z parkoviště a přehlédl jedoucí auto. Jeho řidič srazil chodce, u nehody zasahoval i vrtulník

Vážná dopravní nehoda se stala v pondělí 18. prosince kolem půl druhé odpoledne v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Dva lidé skončili v nemocnici, k incidentu musel být povolán i záchranářský vrtulník.

K nehodě došlo na silnici II/350 v Havlíčkově ulici v blízkosti tamní firmy.

„Čtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Octavia jel ve směru z parkoviště u firmy směrem do centra města a nedal přednost vozidlu Audi přijíždějícímu po pozemní komunikaci ve směru od centra města. Následně došlo k nárazu přední částí vozidla Škoda do levého boku vozidla Audi. Po střetu přejel řidič vozidla Audi vpravo na nezpevněnou krajnici, kde dále pokračoval přes výjezd z areálu firmy a tam pravou zadní částí vozidla narazil do chodce, který v uvedenou dobu stál v místě před areálem. Následně řidič vozidla Audi pokračoval přes travnatý silniční příkop a narazil do dvou svislých dopravních značek, od kterých se odrazil zpět na pozemní komunikaci, kde vozidlo zůstalo stát,“ popsala incident policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při nehodě se zranil chodec i řidič ve vozidle Audi. Chodce sanitka převezla do havlíčkobrodské nemocnice, řidič Audi byl letecky transportován do Nemocnice Jihlava. Při této vážné nehodě došlo ke hmotné škodě na obou vozidlech a svislých dopravních značkách v celkové výši 306 tisíc korun.

„Se všemi účastníky nehody policisté provedli dechové zkoušky ke zjištění případné přítomnosti alkoholu a všechny dechové zkoušky měly negativní výsledek. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ doplnila závěrem mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser | Zdroj Policie ČR

Štítky řidič, přednost, parkoviště, chodec, nehoda, zranění, vrtulník, Přibyslav

Řidič vyjížděl z parkoviště a přehlédl jedoucí auto. Jeho řidič srazil chodce, u nehody zasahoval i vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.