Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Pes bez vodítka vběhl pod auto, které ho srazilo. Na místě uhynul, majitelce teď hrozí pokuta

Nešťastná událost se odehrála v úterý 12. prosince na silnici I/38 v katastru obce Vesce u Moravských Budějovic. Během dopravní nehody zahynul pes, který se volně pohyboval po silnici.

Jeho majitelka ho totiž neměla řádně zajištěného. „Pes náhle a bezprostředně vběhnul před projíždějící vozidlo, které ho srazilo. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle Škoda Octavia ve výši asi 10  tisíc korun. Na uhynulém psovi vznikla škoda ve výši asi 5 tisíc korun. U řidiče osobního vozidla provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Majitelka psa je podezřelá z přestupku,“ sdělila k incidentu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dodala, že zákon o provozu na pozemních komunikacích hovoří jasně - žena jako vlastník nebo držitel domácích zvířat nezabránila pobíhání těchto zvířat po pozemní komunikaci. A za tento přestupek lze uložit pokutu až do výše dva tisíce korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky pes, úmrtí, nehoda, pokuta, Vesce

Pes bez vodítka vběhl pod auto, které ho srazilo. Na místě uhynul, majitelce teď hrozí pokuta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.