Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Řidič nevybral zatáčku a skončil ve vírské přehradě. Pomoc mu poskytl jiný řidič, přesto v nemocnici v noci zemřel

, aktualizováno 11. prosince 2023, 12:35

K tragédii došlo v neděli 10. prosince kolem 15. hodiny na Žďársku. Řidič, který jel příliš rychle, spadl do vírské přehrady. Muž byl silně podchlazený a následně zemřel v novoměstské nemocnici.

„Pětašedesátiletý řidič s osobním vozidlem Audi RS 5 projížděl po silnici II/387 ze směru od obce Vír k obci Koroužné. Při jízdě levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat, přejel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla Audi narazil do betonových patek, které tímto vyvrátil. Následně s vozidlem skončil vpravo mimo komunikaci ve vodní nádrži Vír 2. Ve vozidle kromě řidiče cestovala ještě spolujezdkyně, které se podařilo z vozidla dostat a doplavat ke břehu,“ popisuje dramatické okamžiky Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Řidiče z vozidla vyprostil jiný řidič, který jel v tu chvíli kolem. Ani na okamžik nezaváhal, a když viděl potápějící se vozidlo na hladině nádrže, skočil do vody a dostal muže na břeh. Muž byl silně podchlazený, sanitka do převezla do novoměstské nemocnice.

Tam ale podle Čírtkové svým zraněním nakonec podlehl. „Spolujedoucí byla z místa dopravní nehody s lehkým zraněním převezena do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na osobním vozidle ve výši dva miliony korun,“ vyčíslila závěrem Čírtková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky řidič, nehoda, přehrada, Vír, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Starý 65 letý kokot si pořídí Audi Rs 5,což je sporťák a ještě jede jakreally Monte Carlo!Stálo mu to za to?!Kdyby neblbnul tak by byl ještě tady!

Pondělí, 11. prosince 2023, 12:45Odpovědět

Řidič nevybral zatáčku a skončil ve vírské přehradě. Pomoc mu poskytl jiný řidič, přesto v nemocnici v noci zemřel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.