Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič vezl po D1 železnou lávku a nevešel se pod most. Utrhla se z přívěsu a zůstala ležet v levém pruhu

Pokutou skončila událost, k níž došlo v pátek 8. prosince brzy ráno na dálnici D1. Kvůli řidiči v nákladním vozidle, který převážel nadměrný náklad, se na chvíli zastavila doprava ve směru na Brno.

„Oznámení jsme přijali dneska v 1:20 hodin. Z oznámení vyplývalo, že na 110,65 km dálnice D1 ve směru jízdy na Brno došlo dopravní nehodě. Řidič projížděl po dálnici v pravém jízdním pruhu s nákladní soupravou složenou z tahače a přívěsu, na kterém převážel nadměrný náklad. Jednalo se o železnou konstrukci – lávku. Při průjezdu pod dálničním mostem došlo k problému, protože náklad byl vyšší než podjezdová výška pod mostem a došlo k nárazu převáženého nákladu do mostní konstrukce. Poté se převážený náklad utrhl z přívěsu a zůstal ležet v levém jízdním pruhu,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nákladní vozidlo s přívěsem přejelo po této nehodě na krajnici a jeho dva technické doprovody místo nehody označily do příjezdu hlídky policistů z dálničního oddělení Velký Beranov.

Během události se nikdo nezranil, vznikla ale hmotná škoda vznikla na přívěsu, mostní konstrukci a na převáženém nákladu. Celkem se dostala na téměř 600 tisíc korun.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Po nehodě bylo místo průjezdné se zvýšenou opatrností a s omezením a dobu odstraňování následků nehody se doprava ve směru Brno zastavila a policisté vedli dopravu ve směru na Brno přes přilehlé parkoviště. Konstrukci musel na místě odstraňovat speciální jeřáb. Věc dopravní nehody vyřešili policisté s řidičem uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, D1, náklad, lávka, provoz, doprava, omezení, Pávov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Špatně si chlapi vypočítali trasu,respektive nezjistili si jak je který most vysoký a to je chyba,která je i zpokutou vyjde hodně draho!!!!!!!Ještě štestí že se nikomu nic nestálo!

Sobota, 9. prosince 2023, 14:23Odpovědět

Řidič vezl po D1 železnou lávku a nevešel se pod most. Utrhla se z přívěsu a zůstala ležet v levém pruhu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.