Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tři trestné činy během chvilky: Povedená dvojice kradla v jihlavském obchodu, poté fyzicky napadla ochranku

Hned tří trestných činů se během chvilky dopustili muž se ženou, kteří ve čtvrtek odcizili zboží z jihlavské prodejny. Kromě toho fyzicky napadli ostrahu obchodu, která se ho snažila zadržet. Po dopadení se ukázalo, že muž byl již několikrát odsouzen a nyní byl v podmínce.

K neblahému incodentu došlu ve čtvrtek 23. listopadu v jihlavském obchodním domě. „Muž se ženou odcizili v prodejně zboží a po dopadení odmítli spolupracovat s pracovníkem ostrahy a zaměstnanci obchodu,“ popsala další dění policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Jednání dvojice vyústilo až ve fyzické napadení, při kterém utržil pracovník ostrahy úder pěstí do oblasti hlavy, jeho zranění si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Oba pachatelé po krádeži a následném napadení utekli, nicméně policisté je po krátké době dopadli.

Podezřelá žena si stěžovala na svůj zdravotní stav, byla proto převezena na vyšetření. Muže policisté odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. „Jedná se o osmatřicetiletého muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně odsouzen,“ uvedla Kroutilová. Dodala, že vloni na podzim mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou až do konce příštího roku.

Policisté následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tří trestných činů, a to krádeže, výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, krádež, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Sobota, 25. listopadu 2023, 09:24Odpovědět

Tři trestné činy během chvilky: Povedená dvojice kradla v jihlavském obchodu, poté fyzicky napadla ochranku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.