Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Perný den vysočinských celníků: Odhalili stovky litrů ilegálně převáženého alkoholu nebo načerno pracující Ukrajince

Rozsah úkolů a kompetencí Celní správy je velmi široký a výkon její služby na Vysočině z 9. na 10. listopadu je o tom vypovídající. Celníci z odboru dohledu zde při kontrolní činnosti na dálnici D1 během 24 hodin zajistili celkem stovky litrů alkoholu a 4 gramy hašiše. Posvítili si též na nelegální práci ukrajinských dělníků.

Kvůli neuhrazení dlužných částek pokut za dopravní přestupky navíc vysočinští celníci zabránili v pokračování jízdě dvěma řidičům odebráním registračních značek z jejich vozidel. Nedoplatky v souhrnné výši 9 700 korun byly následně zaplaceny a registrační značky řidičům vráceny.

Víno a k tomu 63 litrů lihovin neoprávněně v noci převážel moldavský řidič, zbylých 80 litrů lihovin zajistili celníci přes den bulharskému přepravci. Jiný Bulhar pak kromě nadměrného množství piva disponoval 104 litry motorové nafty, která se nacházela v zavazadlovém prostoru dodávky v deseti plastových barelech a odtud pomocí hadičky a podpory čerpadla putovala přímo do nádrže vozidla.

„V rámci Evropské unie lze přepravovat maximálně 20 litrů nafty, 10 litrů lihovin a 110 litrů piva, při dovozu ze třetích zemí, což je příklad Moldavska, řidič překročil limit 1 litr lihovin a 4 litry vína,“ informoval tiskový mluvčí vysočinského celního úřadu Richard Zeman. Nadlimitní množství vybraných výrobků podléhajících spotřební dani bylo proto zajištěno a provinilce kromě úhrady vyměřených zákonných poplatků čeká pokuta.

Ve čtvrtek 9. listopadu navíc kontrolní hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina odhalila výkon nelegální práce u 7 ukrajinských dělníků na staveništi v Humpolci. V letošním roce bylo dosud zkontrolováno 330 pracujících cizinců a 53 z nich pracovalo nelegálně. V roce 2022 bylo zkontrolováno 218 zahraničních pracovníků a nelegálně vykonávalo práci 64 osob.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky celní správa, Kraj Vysočina, dálnice, D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perný den vysočinských celníků: Odhalili stovky litrů ilegálně převáženého alkoholu nebo načerno pracující Ukrajince | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.