Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vezu gauč a teď už ho nemám, řekl muž policii. Sedačku špatně připevnil, na D1 spadla a narazil do ní řidič náklaďáku

Netradiční dopravní nehoda se stala v úterý 7. listopadu před 19. hodinou na 88. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Řidiči z vozíku spadl převážený gauč, do něj pak narazil řidič nákladního auta.

Po oznámení na lince 158 na místo ihned vyjeli policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově, protože bylo zapotřebí co nejdříve zajistit odstranění gauče z dálnice, aby nedošlo k dopravní nehodě. „Hrozilo totiž nebezpečí, že ležící předmět projíždějící řidiči přehlédnout a do sedací soupravy narazí. To se také stalo a nehodu nám kolem sedmé hodiny oznámil řidič nákladního vozidla Volvo s návěsem, který místem právě projížděl. Tento řidič uvedl, že mu gauč spadl přímo do jízdní dráhy před nákladní tahač a on na tuto situaci nedokázal adekvátně zareagovat a narazil přední částí tahačem do jedné z částí sedací soupravy, která ležela na dálnici uprostřed pravého jízdního pruhu," informovala dnes ráno mluvčí policistů Dana Čírtková.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.  Mezitím na linku 158 telefonoval muž, který stál na odstavném parkovišti na 89. kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno a gauč postrádal. Šetřením dálniční policisté zjistili, že tento osmapadesátiletý muž řídil na dálnici D1 vozidlo Ford s přípojným vozidlem a na tomto přívěsném vozíku měl gauč naložený. Při jízdě v pravém jízdním pruhu ale gauč z přívěsného vozíku spadl, protože nebyl řádně upevněný.

Tento řidič se tak svým jednáním dopustil přestupku v dopravě, protože ohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Policisté mu na místě uložili pokutu v příkazním řízení. U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Nákladní vozidlo bylo po nehodě pojízdné, takže tato nehoda v místě žádné dopravní komplikace nezpůsobila. Posádka Správy a údržby dálnic sedací soupravu za asistence dálničních policistů naložila a převezla na odstavné parkoviště o kilometr dál, kde si náklad převzal jeho majitel," dodává mluvčí Čírtková s tím, že nedostatečně nebo špatně upevněný a uložený náklad na vozidle může na kterékoliv komunikaci způsobit velké problémy.

Vždycky hrozí, že může z vozidla spadnout na silnici nebo na projíždějící vozidla, což má za následek dopravní nehodu. „Na dálnici je tato situace obzvláště vážná, a to vzhledem k silné intenzitě provozu. Proto apelujeme na všechny řidiče, aby pokud něco převážejí, tak upevnění nákladu věnovali pozornost. Může se přitom jednat například o jízdní kola na střešních nosičích, ale také o stavební materiál, nábytek a další předměty, které převážejí na přívěsném vozíku za vozidlem," upozorňuje mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky gauč, náklad, předmět, vozík, nehoda, dálnice, D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Musil

Velmi podobně jsem ztratil ze zahrádky Š100 gumicuky připevněný gauč. Fabie za mnou se mu vyhnula a za ní kamion ho přežehlil. Ani nezastavil a z gauče jsem našel jen necelou polovinu, zbytek zmizel bůhvíkde, ve škarpě jsem ho nenašel

Pátek, 10. listopadu 2023, 16:23Odpovědět

Jan Strapina

Ano stane se,nikdo není neomylný,ale na tohle třeba dávat bacha,protože když vezete něco takového tak zodpovídate nejen za sebe,ale i za druhé,v případě takové nehody!!!!!!!!

Středa, 8. listopadu 2023, 08:59Odpovědět

Vezu gauč a teď už ho nemám, řekl muž policii. Sedačku špatně připevnil, na D1 spadla a narazil do ní řidič náklaďáku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.