Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nešťastná volba. Šestnáctiletý chlapec vběhl do cesty autobusu, byl letecky transportován do nemocnice

Ve čtvrtek odpoledne došlo ve Žďáru nad Sázavou ke střetu autobusu se šestnáctiletým chodcem, který se rozhodl náhle přeběhnout přechod. Sražený chlapec byl se středně těžkými zraněními letecky transportován do brněnské nemocnice.

K havárii došlo ve čtvrtek 19. října odpoledne krátce před čtrnáctou hodinou v ulici Dolní ve Žďáru nad Sázavou. Podle prvotního šetření procházel šestnáctiletý chodec po chodníku, když se náhle rozhodl přeběhnout přechod pro chodce vedoucí přes silnici I/37 na ulici Libušínská.

Chodec přebíhal silnici těsně před z levé strany jedoucím autobusem, který jel od centra města. „Řidič kvůli tomu nestačil bezpečně zareagovat a autobus zastavit, následně tak došlo ke střetu pravé přední části vozidla s chodcem,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při dopravní nehodě došlo ke středně těžkému zranění mladého chodce, který byl z místa události letecky transportován do nemocnice v Brně. U řidiče autobusu i chodce policisté provedli dechové zkoušky, jejichž výsledek byl negativní. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míru zavinění, šetří policisté.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, chodec, autobus, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastná volba. Šestnáctiletý chlapec vběhl do cesty autobusu, byl letecky transportován do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.