Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté z Vysočiny zadrželi na dálnici dalších dvanáct syrských migrantů, jeden z převaděčů utekl

Dvanáct syrských migrantů zadrželi během tohoto týdne policisté na dálnici D1. V obou případech byli převáženi v autě s polskou registrační značkou. Jeden z přivaděčů byl již obviněn z trestného činu, druhému se podařilo utéct.

K prvnímu záchytu došlo ve čtvrtek odpoledne na 137. kilometru dálnice D1.  Osm syrských migrantů bylo v autě registrovaném v Polsku, které stálo kvůli poruše na parkovišti u dálnice. „U vozidla nebyl žádný řidič, který zřejmě poté, co spatřil policejní hlídku, tak z místa utekl,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková

Další čtyři uprchlíky ze Sýrie policisté zadrželi v noci na pátek, když je ke kontrolovanému polskému autu přivolali celníci na 115. kilometr dálnice D1. „Devětačtyřicetiletý převaděč z Kazachstánu je obviněný ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, je stíhán na svobodě,“ dodala Čírtková.

Migranty, kteří u sebe neměli žádné doklady, si převzala cizinecká policie. Dostali výjezdní příkaz, podle kterého musejí do sedmi dnů opustit Českou republiku.

Kvůli zvyšujícímu se počtu migrantů dělají policisté od 4. října namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem. Jen za poslední měsíc informovala policie, že na Vysočině zadržela 77 migrantů. Za celý loňský rok zdržela policie v kraji 161 migrantů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj ČTK, Policie ČR

Štítky migranti, dálnice, D1, policie, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Kdopak si všímá té zajímavé skutečnosti, že všichni "běženci" jsou muži mezi 18-40 lety...? Stále vám nedochází, že jde o cílenou snahu vyvolat nejprve lokální konflikty, občanské války a poté rozpoutat válku v celé Evropě? Výměna Evropanů je sen sionistů - jsme příliš inteligentní, hrdí a nepoddajní, a likvidace Slovanů je jejich odvěký cíl.

Sobota, 21. října 2023, 15:34Odpovědět

Policisté z Vysočiny zadrželi na dálnici dalších dvanáct syrských migrantů, jeden z převaděčů utekl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.