Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mezi Jeníkovem a Bílým Kamenem boural opilý řidič s téměř čtyřmi promile. Z nemocnice šel na záchytku

V jihlavské nemocnici skončil v pátek 13. října řidič osobního auta značky Volvo , který boural. Incident se stal na silnici I/523 mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen na Jihlavsku. Jak zjistila policie, muž usedl za volant silně opilý.

„Dvaačtyřicetiletý řidič jel s osobním motorovým vozidlem tovární značky Volvo ve směru k obci Bílý Kámen. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a při výjezdu z pravotočivé zatáčky vjel s vozidlem do protisměru a následně do levého příkopu, kde zůstal zaklíněn. Řidiče z vozidla museli vyprostit profesionální hasiči a poté ho převzali do péče záchranáři, kteří ho převezli vozidlem zdravotnické záchranné služby s lehkým zraněním do Nemocnice Jihlava k dalšímu ošetření,“ sdělila k nehodě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Lékař muže ošetřil, a poté rozhodl o tom, že tento opilý řidič má být převezen na jihlavskou záchytku. Dechová zkouška totiž vykázala hodnotu 3,77 promile alkoholu v dechu. Podobně vysokou hodnotu vykázala opakovaná dechová zkouška, která skončila výsledkem 3,75 promile alkoholu v dechu.

„Muž cestoval ve vozidle sám a ke zranění jiných osob nedošlo. Lustrací v příslušných databázích policisté zjistili, že řidič má okresním soudem Strakonice vyslovený platný zákaz řízení do dubna roku 2024. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 50 tisíc korun. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení,“ dodala Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, alkohol, zranění, promile, záchytka, Větrný Jeníkov, Bílý Kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Tak ještě štestí že ten kokot nikiho nezranil či nedejž Perun nezabil a ted si pujde na hodně dlouho hačnout!!!!!!!Mařenka plus obecné ohrožení no jéje!!!!!!!!

Pondělí, 16. října 2023, 00:52Odpovědět

Mezi Jeníkovem a Bílým Kamenem boural opilý řidič s téměř čtyřmi promile. Z nemocnice šel na záchytku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.