Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přes Vysočinu cestovali další migranti ze Sýrie. V jedné dodávce se jich tísnilo sedmadvacet

Dálniční policisté na Vysočině zachytili další migranty. Ty tentokrát převážela dvaačtyřicetiletá Němka, šlo o 27 Syřanů. Řidička skončila v policejní cele.

Policejní hlídka dodávku s migranty zastavila dnes v 9:15, konkrétně to bylo na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. 

„Ve vozidle v nákladovém prostoru se tísnilo 27 osob, které u sebe neměly žádné doklady, které by je opravňovaly pobytu na území České republiky. Jednalo se o migranty ze Sýrie - 15 mužů, pět žen a sedm dětí. Všechny migranty policisté zajistili a převezli na pracoviště odboru cizinecké policie, kde s nimi probíhají nezbytné procesní úkony, včetně identifikačních úkonů. Řidičku policisté se souhlasem státního zástupce zadrželi jako osobu podezřelou ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a umístili ji do policejní cely," popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

To však není jediný sobotní případ. Dalších pět migrantů ze Sýrie policie kolem půl jedenácté zajistila v prostorách benzinové čerpací ve Velké Bíteši. Jednalo se o pět mužů. „Zatím není jasné, jakým způsobem se dostali na místo. Policisté i tyto migranty převezli k provedení nezbytných identifikačních a procesních úkonů na pracoviště odboru cizinecké policie do Jihlavy," dodává Čírtková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky migrace, migrant, cizinec, Sýrie, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Tady pomůže jen vykonání definitivního konečného řešení musulmanské otázky v Evropě!!!!!!!!

Neděle, 15. října 2023, 00:23Odpovědět

Přes Vysočinu cestovali další migranti ze Sýrie. V jedné dodávce se jich tísnilo sedmadvacet | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.