Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kriminalistický pomníček objasněn. Policisté dopadli podvodníka z Jihlavy, skrýval se 18 let a měl více identit

, aktualizováno 10. října 2023, 16:44

Kriminalisté dopadli muže, kterého hledali od roku 2005 kvůli hospodářské trestné činnosti, podvody si přišel na téměř 90 milionů korun. Používal několik identit. V minulosti ho brněnský soud poslal na 12 let do vězení, kam nyní nastoupil. Na webu o tom dnes informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Muž byl podle něj jedním z nejdéle hledaných lidí v Česku, kterého policisty vypátrali.

Zadržený muž podle soudu v letech 2004 a 2005 podvedl zhruba 160 lidí, které připravil o miliony korun. Po zadržení nyní přiznal, že z těchto peněz mu již nezbylo nic. „Mnoho peněz prý půjčil a zpátky již nedostal, a tak mu nezbylo nic jiného, než začít chodit do práce," uvedl mluvčí Jan Rybanský. 

Muž se do policejní evidence dostal jako hledaná osoba v dubnu 2005, v roce 2007 na něj soud v Brně vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro rozsáhlou hospodářskou trestnou činnost, konkrétně se jednalo o trestné činy podvod a neoprávněné podnikání. „Po muži se v roce 2005 ale slehla zem, a to na dlouhých 18 let," konstatoval dnes Rybanský.

Takzvaný kriminalistický pomníček začali policisté odhalovat před několika týdny. Při pátrání po jiném člověku získali několik neověřených informací k hledanému muži. „Postupným prověřováním potvrdili jejich pravdivost a navíc odhalili, že muž využívá několik falešných identit. Zjistili také, že se pohybuje na území metropole, v Jihočeském a Středočeském kraji," dodal mluvčí. Muž přiznal, že chtěl brzy změnit místo pobytu.

Jedna z nejdéle hledaných osob 

Z pohledu policie se jedná o jednu z nejdéle hledaných osob v České republice, která byla policisty vypátrána.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, podvod, identita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalistický pomníček objasněn. Policisté dopadli podvodníka z Jihlavy, skrýval se 18 let a měl více identit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.