Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Firma zariskovala a převážela obří jeřáb vcelku. Řidič odmítl vážení a u Řehořova dostal pokutu 100 tisíc

Pokutu ve výši 100 tisíc korun dostal v pátek 6. října odpoledne řidič jízdní soupravy, která převážela objemný jeřáb. Vozidlo s českou registrační značkou zaujalo policisty z dálničního oddělení ve Velkém Beranově, všimli si ho na 136. kilometru D1 ve směru na Prahu, proto si na něj chtěli posvítit a na 115. kilometru ho chtěli odklonit, aby ho zvážili.

Řidič ale dálnici D1 opustil na sjezdu na 134. kilometru u Měřína, protože zřejmě věděl, že na odstavné ploše na 115. kilometru probíhá kontrolní vážení téměř denně. „Proto pokračoval po silnici II. třídy směrem na Jihlavu. Jediné vhodné místo na zastavení a zkontrolování tak rozměrného vozidla bylo na odstavné ploše u silnice II/602 u Řehořova, kde také následně proběhla kontrola i výzva, aby se řidič podrobil nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení. Při kontrole policisté zjistili, že jedná o velký autojeřáb Liebherr, na který musí být vydáno speciální povolení k nadrozměrné přepravě. Firma sice takové povolení měla, ale toto povolení bylo vydáno na přepravu jeřábu po dvou částech, kdy měl být zvlášť převážený podvozek a zvlášť zdvižné rameno," popisuje mluvčí policistů Dana Čírtková.

Firma zariskovala, to se ale nevyplatilo 

Firmě se zřejmě nechtělo jeřáb rozebírat, tak „riskli“ jízdu se složeným jeřábem, což jim ale nevyšlo. Dvaačtyřicetiletý řidič se odmítl podrobit na výzvu policisty nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení a na kontrolní váhy odmítl najet. Čírtková dodává, že z tohoto důvodu mu policisté uložili pokutu ve výši 100 tisíc korun a zakázali mu další jízdu.

„Pokračovat v jízdě mohl poté, co jednu část jeřábu firma přeložila na druhou jízdní soupravu tak, jak bylo původně v plánu," řekla Čírtková.

Podobné kontroly jízdních souprav, ale i dodávek, které zjišťují dodržování hmotnostních limitů, probíhají na silnicích Kraje Vysočina i na dálnici D1 téměř každý den v rámci běžného výkonu služby. „Nebo se na ně zaměřujeme v rámci speciálně vyhlašovaných dopravně – bezpečnostních akcí," dodává závěrem mluvčí policistů na Vysočině. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky váha, vážení, kontrola, policie, pokuta, jeřáb, dálnice, D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma zariskovala a převážela obří jeřáb vcelku. Řidič odmítl vážení a u Řehořova dostal pokutu 100 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.